Košarka

Filadelfija posljednji učesnik polufinala Istoka

Filadelfija posljednji učesnik polufinala Istoka
Foto: Tanjug/AP | Filadelfija posljednji učesnik polufinala Istoka

Košarkaši Filadelfija 76ersa kompletirali su listu učesnika polufinala Istočne konferencije NBA lige nakon što su u petoj utakmici prve runde doigravanja uvjerljivo pobijedili Bruklin Netse rezultatom 122:100.

Ukupnim rezultatom 4-1 zakazali su polufinale s Torontom koji je identičnim rezultatom izbacio Orlando. Gostima iz Bruklyna ništa nije polazilo za rukom u prvom poluvremenu za razliku od igrača 76ersa pa je na poluvremenu bilo 60:31.

Domaćini su u trećoj četvrtini konstantno održavali više od 30 poena prednosti, dok su Netsi u posljednjoj dionici iskoristili izlazak iz igre standardnih prvotimaca 76ersa i donekle ublažili poraz.

U finišu meča sukobili su se Džona Bolden i Rodion Kurucs. Bolden je udario blokadu protivničkom košarkašu, a onda je došlo do guranja i verbalne rasprave. Sudije su pregledale snimak i potom u svlačionicu poslale i jednog i drugog, ali i reprezentativca Bosne i Hercegovine Džanana Musu te Grega Monroa.

Džoel Embid je bio najefikasniji kod domaćih sa 23 poena uz 13 skokova, dok je Ronde Holis-Džeferson postigao 21 poen za Netse. Musa se nije upisao u strijelce za 5 minuta na terenu (0/1 za tri).

U drugom polufinalu Istočne konferencije sastaće se Milvoke i Boston.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije