Košarka

Filadelfija postavila rekord franšize, povreda Šarića

Filadelfija postavila rekord franšize, povreda Šarića
Foto: Twitter | Filadelfija postavila rekord franšize, povreda Šarića

Filadelfija 76-ersi nastavili su fantastičnu seriju pobjeda, i u noći između utorka i srijede stigli do 15. uzastopnog trijumfa.

Treći tim Istoka bio je bolji od Atlanta Houksa u gostima rezultatom 121:113, i tako postavio novi rekord franšize.

Džej Džej Redik je predvodio strijelce u pobjedničkoj ekipi sa 28 poena, od toga šest trojki. Esan Iljasova je ubacio 26, uz osam skokova, Marko Belineli je imao 20, Amir Džonson 15, Ben Simons 14 uz šest skokova i deset asistencija.

Dario Šarić je već na startu utakmice doživio povredu nakon sudara sa Džonom Kolinsom, zbog koje se nije vraćao na teren. Kako je tim saopštio, on je okrnjio zub i poderao gornju usnu.

U timu Atlante najbolji je bio Tajron Prins sa 27 poena. U posljednjem meču u sezoni, Šarlot Hornetsi su savladali Indijanu 119:93. Frenk Kaminski je ubacio 24 poena, Dvajt Hauard je stigao do dabl-dabl od 14 poena i 17 skokova.

Bojan Bogdanović nije igrao za Indijanu, koju ćemo ove godine gledati u plej-ofu. A u duelu dva tima koje smo prošle godine gledali u finalu Istočne konferencije, Vašington je bio bolji od Bostona 113:101.

Džon Vol je upisao 29 poena, sedam skokova i 12 asistencija, na drugoj strani Džejlen Braun je 21 od svojih 27 poena postigao u prvoj četvrtini. Finiks je bio ubjedljiv protiv Dalasa 124:97, hrvatski košarkaš Dragan Bender ostvario je zapažen učinak - 15 poena i 13 skokova za Sanse.

Šampion Golden Stejt neslavno je završio ligaški dio sezone, porazom od Jute sa čak 40 poena razlike - 119:79. Klej Tompson je bio jedini raspoložen kod Voriorsa sa 23 poena, ruki Donovan Mičel je predvodio Džezere sa 22 poena.

Sa 186 postignutih trojki ove sezone, Mičel je postavio novi rekord kada su ruki igrači u pitanju.

Voriorsi su pretrpjeli najubjedljiviji poraz pod vođstvom Stiva Kera, i najteži poraz nekog NBA šampiona u posljednjih 12 godina.

Hjuston je predvođen Krisom Polom (22 poena) i Džejmsom Hardenom (21 poen, deset asistencija) savladao Lejkerse 105:99. Kod poraženih Hrvat Ivica Zubac je imao dva poena i pet skokova.  

Zanimljivo da je za Lejkerse debitovao 32-godišnji Andre Ingram, koji je prethodnih deset godina igrao u razvojnoj ligi. Postigao je 19 poena u meču koji će pamtiti cijelog života.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije