Košarka

Filmske scene u Torontu, helikopteri u zraku zbog Lenarda

Filmske scene u Torontu, helikopteri u zraku zbog Lenarda
Foto: Screenshot | Filmske scene u Torontu, helikopteri u zraku zbog Lenarda

Kavaj Lenard stigao je danas u Toronto gdje bi se trebao sastati s predstavnicima Raptorsa i razgovarati o svom statusu slobodnog igrača, a cijeli grad je na nogama jer se navijači nadaju da bi na tom sastanku mogao dogovoriti ostanak u Torontu.

Leonard je bio ključni igrač Toronta u osvajanju naslova prošle sezone kada su iznenadili svijet i prekinuli dominaciju Golden State Warriorsa, a navijači tog kluba voljeli bi da tako i ostane. 

Da je interes za ovu priču velik potvrđuje i činjenica da je na kanadskoj televiziji prikazana snimka uživo iz jednog novinarskog helikoptera koji je pratio vozilo u kojem je Lenard prevezen od aerodroma do mjesta sastanka. 

 

Osim toga, pred hotelom u kojem bi se Leonard trebao sastati s predstavnicima Raptorsa već satima stoje brojni novinari koji čekaju njegov dolazak i nadaju se pozitivnom ishodu sastanka. 

Posljednjih sedmica američki mediji sve više pišu o mogućnosti da Lenard s Torontom potpiše ugovor na 1+1 godinu, pokuša odbraniti naslov i nakon toga ode kući u Los Anđeles.

U toj varijanti Kavaj bi dobio oko 68 miliona dolara za dvije godine, ali to tek mora biti dogovoreno. 

Danas se u Los Anđelesu sastao sa predstavnicima Lejkersa i Klipersa...

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije