Košarka

Gačani osvojili Iketov Memorijal

Gačani osvojili Iketov Memorijal
Foto: Srna | Gačani osvojili Iketov Memorijal

Ekipa hotela "Milica" iz Gacka pobjednik je Sedmog memorijalnog turnira u basketu "Ilija Đurović Ike", koji je održan na Gradskom stadionu u Foči.

Gačani su u subotnjem finalu bili bolji od ekipe auto dijelovi "Janjić" sa Pala, dok je treće mjesto pripalo fočanskoj ekipi kafe bar "Portus". Pobjednička ekipa osvojila je 1.000 KM i veliki pehar, drugoplasirana je dobila 400 KM i mali pehar, a trećeplasirani sastav je uz mali pehar dobio i besplatno učešće na narednom turniru.

Na sedmom memorijalu posvećenom velikom fočanskom sportisti, treneru i nastavniku učestvovala je 21 ekipa iz Foče, Gacka, Rogatice, Bileće, Kalinovika, sa Pala i iz Istočnog Sarajeva. Prvi put se igralo na specijalnoj montažnoj podlozi, koju je Omladinski pokret Foča uspio da iznajmi zahvaljujući finansijskoj pomoći košarkaša Partizana Stefana Jankovića, ali i brojnih sugrađana.

Turnir je i ove godine bio izuzetno posjećen. Za publiku su organizovana takmičenja u trojkama i slobodnim bacanjima, a pobjednici su nagrađeni sa po 50 KM. Najbolji trojkaš među gledaocima je Nemanja Božović, dok je slobodna bacanja, drugu godinu zaredom, najbolje izvodila Marija Fundup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije