Košarka

Gajić: Cilj je bio Evroliga

Gajić: Cilj je bio Evroliga
Foto: N.N. | Gajić: Cilj je bio Evroliga

Nakon sjajne sezone u dresu Mersina bilo je pitanje trenutka kada će najbolja bh. košarkašica Marica Gajić promijeniti sredinu. Novi klub je Hataj, što znači da će sjajna Bijeljinka konačno imati priliku da zaigra u Evroligi.

"Promjena sredine nije došla neočekivano. Poslije odlične sezone cilj mi je bio ići dalje i oprobati se u timu koji igra Evroligu. Bilo je ozbiljnih ponuda između kojih je Hataj bio najinteresantniji za mene i mog agenta. Smatram da je to savršen tim za ono što je meni trenutno u cilju i to bi mi bila četvrta sezona u Turskoj, u kojoj se već osjećam kao domaći igrač", rekla je bh. reprezentativka.

U turskom prvenstvu prosječno je ubacivala 12,2 poena po meču i imala 10,5 skokova. U Evrokupu, gdje je vodila svoj tim do četvrtfinala, bila je drugi najbolji skakač takmičenja (12,4 skoka po meču) uz 14,2 koša po utakmici. Ove brojke uz one impresivne u dresu bh. reprezentacije pomogle su joj da napravi novi korak naprijed u karijeri, u kojoj je, između ostalih, igrala još za Budućnost iz Bijeljine, Celje, te turski Girne.

Prije tri godine 23-godišnja Bijeljinka izabrana je na WNBA draftu, ženskoj verziji najjače svjetske košarkaške lige. Reprezentativka BiH je tako postala prva bh. igračica koja je draftovana u NBA ligu, a Vašington Mistiks su je odabrali kao 32. na draftu u trećoj rundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije