Košarka

Garbahosa: Evroliga sa Dubaijem nema smisla

Garbahosa: Evroliga sa Dubaijem nema smisla
Foto: FIBA | Garbahosa: Evroliga sa Dubaijem nema smisla

Predsjednik evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacije (FIBA) Horhe Garbahosa rekao je danas da mu se ne sviđa ideja da Dubai igra u Evroligi.

"Ključna riječ ovdje su "glasine". Ne vidim nikakvu vrstu predloga ili sporazuma ili bilo čega. Kao predsjedniku FIBA Evrope, ne sviđa mi se činjenica da klub sa drugog kontinenta dođe na takmičenje na našem kontinentu. To je Evroliga. U principu, za mene to nema smisla", rekao je Garbahosa i dodao:

"Ako se to eventualno desi, moramo da vidimo kako će ovaj novi scenario u Evropi uticati na probleme putovanja igrača i klubova. Iskreno, ne želim da se uvlačim previše u to jer ne znam prijedlog, ako uopšte postoji konkretan prijedlog ugovora iz Dubaija. Ali opet, i potpuno otvoreno to kažem, ovo mi se ne sviđa, posebno ne u Evropi", nastavio je Španac, a prenosi košarkaški portal "Basket news".

Garbahosa je rekao da bi takmičenje postalo potpuno drugačije u tom slučaju.

"Naziv takmičenja je Evroliga. Dakle, ako dovedemo klubove iz Azije, to je sasvim druga stvar. Ako se ovo desi, moramo da vidimo da li bi to značilo da će jedan evropski klub biti van konkurencije? Da li bi Evroliga imala 19 klubova? Mi to ne znamo. Dakle, zato ne želim previše da se bavim time. Ali opet, ovo je svojevrsni odgovor sa našeg kontinenta. Kao evropsko takmičenje, dozvolite mi da kažem da za mene to nema previše smisla", zaključio je Garbahosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije