Košarka

Gorana Kondić, posljednje pojačanje ŽKK Orlovi: Poklopile su nam se ambicije

Gorana Kondić, posljednje pojačanje ŽKK Orlovi: Poklopile su nam se ambicije
Foto: N.N. | Gorana Kondić, posljednje pojačanje ŽKK Orlovi: Poklopile su nam se ambicije

Nakon istorijske sezone u kojoj je osvojena trostruka kruna, Košarkaški klub Orlovi manje-više sačuvao je kostur ekipe koja je prošle sezone ispisala najljepše stranice kluba.

Tako će "Orlice" s klupe i dalje predvoditi Dragana Svitlica, osiguran je ostanak Tamare Rajić, Vladinke Erak, Teodore Trebovac, Marine Ristić, kao i povratak Nataše Šobot, a od novajlija tu je talentovana Gorana Kondić. 

Redove aktuelnog prvaka BiH, koji će uskoro početi sa pripremama za novu sezonu, napustile su Dragana Domuzin i Anđela Gligić, a Svitlica do početka priprema želi zaokružiti igračku križaljku.

Na njeno insistiranje stigla je 22-godišnja Gorana Kondić, nekadašnja igračica Slobode iz Novog Grada, Partizana i Mladog Krajišnika.

Kondićeva je u proteklim sezonama pokazala kvalitet i nema sumnje da će joj ovo biti lijepa prilika da u najboljoj bh. ekipi još više napreduje. 

"Do saradnje sa Orlovima došlo je nakon kontakta sa trenerom Draganom, koja je upravo prepoznala tu moju posvećenost i želju da napredujem i razvijam se, a nakon toga i s Upravom kluba. Ambicije su nam se poklopile tako da nije bilo teško donijeti odluku. Pošto znamo da su Orlovi prošle godine osvojili trostruku krunu, voljela bih da se taj uspjeh ponovi i ove godine i, naravno, da se što bolje plasiramo u WABA ligi", kaže nova igračica Orlova. 

Mlada košarkašica naglašava da dobro poznaje svoju novu ekipu s kojom se susretala proteklih godina. Vjeruje kako će u novoj sredini dodatno napredovati, ali i opravdati povjerenje. 

"Naravno da tu vidim dosta prostora za svoj dalji napredak i razvijanje svoje karijere. Motivacije ne manjka, pogotovo ako se uzme u obzir da od mlađih kategorija (Huntersa, Feniksa i Slobode) nisam imala toliku priliku da se borim za neku medalju", ističe Kondićeva i dodaje: 

"Do malih promjena u ekipi jeste došlo, ali opet je sačuvan njen kostur, što je odličan osnov. Veoma se radujem novoj sezoni i povratku u WABA ligu, koja ove godine broji više ekipa, samim tim i veći broj kvalitetnijih utakmica. Moje želje, kao i svake igračice, jesu, naravno, da što duže ostanem u košarci i da se iz sezone u sezonu penjem stepenik više." 

Nova članica "orlica" sa seniorskom košarkaškom počela je 2016. godine u Slobodi, a nakon tri godine otišla je u redove Partizana. Minutaža nije bila kakvu je očekivala pa se nakon godine vratila u BiH te postala članica Mladog Krajišnika, u kojem je pokazala ono što zna, a to je bila najbolja preporuka da dobije poziv Orlova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije