Košarka

Gordić otkrio šta je prednost Partizana

Gordić otkrio šta je prednost Partizana
Foto: KK Partizan | Gordić otkrio šta je prednost Partizana

Košarkaš Partizana Nemanja Gordić rekao je da je prednost "crno-bijelih" to što je većina igrača iz prošle sezone ostala na okupu. Ekipa Vlada Šćepanovića u ponedjeljak je počela pripreme za novu sezonu, a poslije treninga u Beogradu slijede bazične pripreme u Vrnjačkoj Banji.

"U neku ruku situacija s koronom je prijala što se odmora tiče, ali radilo se sve vrijeme. Ne samo ja, čini mi se da su svi momci na pripreme došli koliko-toliko spremni. Imam neki mali problem, pa ću pauzirati nekoliko dana, ali nije ništa ozbiljno", rekao je Gordić za TV Partizan tokom treningu u Hajd parku.

"Crno-bijeli" će se u ovoj sezoni takmičiti u ABA ligi, Evrokupu, Superligi i Kupu Radivoja Koraća, a Gordić ističe da je u ovoj situaciji teško postaviti ciljeve.

"Svi smo se usaglasili da je teško bilo šta prognozirati. Velika je neizvjesnost. Sve ekipe se spremaju, ali i dalje ne znamo kakvi će uslovi biti za igru, da li će biti publike, kakvi su protokoli... Iskreno se nadam da će moći da se igra u koliko-toliko u normalnim uslovima."

Partizan s novim trenerom počinje takmičarsku sezonu, dok je kostur ekipe iz prošle sezone manje-više ostao isti, a košarkaš reprezentacije BiH kaže da je dolazak Kodija Milera Mekintajera važna promjena na poziciji 1.

"Smatram da je prednost Partizana to što je 80 odsto ekipe ostalo na okupu. Poznajemo se dobro, imamo dobru hemiju i na terenu i van njega. Važna je ta promjena na poziciji plejmejkera. Koliko vidim, poslije ova dva-tri dana, Kodi se dobro uklopio što se tiče atmosfere. O njegovim igračkim kvalitetima ne treba pričati. Imao je odličnu sezonu u Cedeviti. Iskreno se nadam da će se uklopiti u naš sistem i da će pružiti dobre partije, zajedno sa svima nama", zaključio je Gordić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije