Košarka

"Grom" udario "Ratnike", Šarić sjajan u pobjedi Siksersa

"Grom" udario "Ratnike", Šarić sjajan u pobjedi Siksersa
Foto: Tanjug | "Grom" udario "Ratnike", Šarić sjajan u pobjkedi Siksersa

Košarkaši Milvoki Baksa savladali su Njujork Nikse u “Medison Skver Gardenu” rezultatom 103:89, a taj meč obilježile su povreda Kristapsa Porzingisa i sjajna partija Janisa Adetokumba.

Porzingis je poslije zakucavanja upravo preko grčkog košarkaša u drugoj četvrtini iskrenuo zglob i morao je da bude iznijet sa terena. Za sada nema pouzdanih informacija o ozbiljnosti njegove povrede.

Do povrede letonskog košarkaša, Niksi i Baksi su vodili neizvjesnu borbu, a potom su gosti preuzeli kontrolu. Njihova prednost išla je do 21 poena, ali je domaći tim uspio da malo ublaži poraz u samom finišu.

Adetokumbo je utakmicu završio sa 23 poena, 11 skokova i šest asistencija, a potez večeri izveo je zakucavši preko Tima Hardaveja junior. Erik Bledso je dodao 23 poena, osam asistencija i pet skokova, dok je Kris Midlton upisao 20 poena.

Kod Niksa, Enes Kanter je imao 19 poena i 16 skokova, dok je Kortni Li postigao 14 poena.

Baksima je to bila 30. pobjeda, uz koje imaju 23 poraza, dok je skor Niksa 23/32.

Pobjedu na gostovanju u Njujorku ostvarili su i Hjuston Rokitsi, koji su sa 123:113 savladali Bruklin Netse. Netsi su samo u dva navrata uspjeli da izađu na kraj sa Rokitsima, ali je oba puta slijedila serija gostiju. Tako je bilo u finišu treće četvrtine, kada su Teksašani stigli do dvocifrene prednosti koju su zadržali do finiša.

Najbolji u trijumfu Rokitsa bio je Džejms Harden sa 36 poena, Kris Pol je dodao 25, uz sedam skokova i pet asistencija, dok je Klind Kapela imao 18 poena i 11 skokova.U poraženom timu, Demar Kerol je upisao 21 poen, dok je Spenser Dinvidi dodao 18 poena i devet asistencija.

Rokitsi sada imaju 39 pobjeda i 13 poraza, dok su Netsi na 19/36.

U ostalim utakmicama u istom terminu ubjedljive pobjede ostvarili su Toronto Reptorsi i Atlanta Hoksi. Reptorsi su slavili protiv Boston Seltiksa 111:91, dok su Hoksi deklasirali Memfis Grizlise 108:92.

Prednost Reptorsa protiv Seltiksa u jednom trenutku je iznosila i 29 poena, a domaći tim je do pobede predvodio Kajl Louri sa 23 poena i osam skokova, Si Džej Majls je imao 20 poena, a Demar Derozan 15 poena, uz šest asistencija.

U redovima Seltiksa, Teri Rozije je imao 18 poena, jedan više od Kajrija Irvinga.

U gradu Koka kole je viđen sličan scenario kao u Torontu, samo ubjedljivija pobjeda. Denis Šruder se istakao u redovima Hoksa sa 22 poena i pet asistencija, dok je Džon Kolins dodao 15 poena i deset skokova.

Na drugoj strani, Mario Čalmers je utakmicu završio sa 13 poena, dok je Dilon Bruks imao jedan manje.

Košarkaši Filadelfija 76ersa pobijedili su Vašington Vizardse sa 115:102 u prvoj utakmici koju su odigrali posle trijumfa Iglsa u Superboulu.

Iglsi su prije dva dana došli do svog prvog Lombardijevog trofeja u istoriji pobjedom nad Nju Ingland Petriotsima 41:33, a košarkaši 76ersa pružili su im veliku podršku.
Proslava tog trijumfa u Filadelfiji još traje, a kulminaciju će imati u četvrtak, za kada je zakazana parada ulicama tog grada. Slavljenička atmosfera tako je viđena i u “Vels Fargo centru”, gdje 76ersi nijednog trenutka nisu dozvolili ni promil šanse Vizardsima da slave.

Od prvog minuta košarkaši Filadelfije su predvođeni Džoelom Embidom i Dariom Šarićem kontrolisali rezultat, a u njihova prednost je rasla do 22 poena u drugom periodu. Gosti su pokušavali da se vrate u utakmicu, ali su se njihovi napori pokazali neuspješnima.

Embid je utakmicu završio sa 27 poena i 12 skokova, Šarić je dodao 20 poena i sedam skokova, a Džej Džej Redik 18 poena i šest asistencija.

U redovima Vizardsa, Bredli Bil je imao 30 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je Oto Porter junior upisao 17 poena i osam skokova.

76ersi sada imaju 26 pobjeda i 25 poraza, dok je skor Vizardsa 31/23.

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera deklasirali su Golden Stejt Voriorse na gostovanju rezultatom 125:105 u posljednjoj utakmici programa u NBA ligi u noći između utorka i srijede.

Aktuelni šampion nijednog trenutka nije poveo protiv raspoloženih gostiju koje su predvodili Pol Džordž i Rasel Vestbruk. Voriorsi su se relativno držali do kraja prve četvrtine, a potom nisu uspjeli nijednom da se vrate na jednocifreni zaostatak. 

Jedan od glavnih razloga za loše izdanje Voriorsa je i to što je jedino Kevin Durent imao pristojan procenat šuta, dok su Stef Kari i Klej Tompson potpuno zakazali po tom pitanju.

Na drugoj strani, Džordž i Vestbruk nisu imali sjajan šut, ali su zajedno postigli 72 poena, što je više nego Durent, Kari i Tompson zajedno. 

Džordž je utakmicu završio sa 38 poena, šest ukradenih lopti i pet skokova, dok je Vestbruk imao 34 poena i po devet skokova i asistencija.

Na drugoj strani, Durent je postigao 33 poena, uz šest skokova, Kari je dodao 21 poen i po pet skokova i asistencvija, dok je Tompson imao 12 poena.

Voriorsi uprkos porazu i dalje drže prvo mjesto na Zapadnoj konferenciji sa 41 pobjedom i 12 poraza, dok je skor Tandera 30/24.

U istom terminu, Los Anđeles Lejkersi su bili ubjedljivi protiv Finiks Sansa 112:83. Dva tima su vodila veliku borbu do kraja treće četvrtine, kada je domaćin uspio da se odvoji i dođe do sigurnog trijumfa.

Najbolji u redovima Lejkersa bio je Brendon Ingram sa 26 poena, dok je Džulijus Rendl dodao 21 poen i osam skokova.

Kod Sansa, Ti Džej Voren je upisao 24 poena i šest skokova, dok je Džoš Džekson imao 16 poena i deset skokova. Hrvatski košarkaš Dragan Bender utakmicu je završio sa osam poena, šest skokova i četiri asistencije.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije