Košarka

Gudurić na udaru, Harden zatrpao koš Memfisa

Gudurić na udaru, Harden zatrpao koš Memfisa
Foto: Tanjug/AP | Gudurić na udaru, Harden zatrpao koš Memfisa

Košarkaši Memfisa izgubili su od Hjustona sa 107:100 na domaćem parketu, zahvaljujući ubjedljivoj partiji Džejmsa Hardena sa 44 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Čuveni "bradonja" je još jednom potvrdio da lopta teško izlazi iz njegovih ruku, rešetao je Grizlije uz podršku Gordona (16) i Hausa (15 poena), dok je Morant bio prvi strijelac Grizlija sa 23 poena, uz šest asistencija i pet skokova.

 

Marko Gudurić imao je 17 minuta da pokaže šta umije, za to vrijeme zabilježio je skok i četiri poena, uz šut 2/6 iz igre, 0/2 za tri. Usput je tri lopte izgubio, a poseban udarac mu je tehnička pred završnicu treće dionice, što je Hjuston iskoristio da se "odlijepi".

Na kraju, Gudurić se suočio i sa osporavanjima navijača, pojedini se čak već nadaju trejdu, iako je malo vremena Gudurić imao za adaptaciju na NBA ligu.

 

 

Finiks je potvrdio da je osvježenje početka sezone pobjedom nad Filadelfijom uz 40 poena Bukera,  kome je Horford parirao sa 32. Zato se Finiks uz treću vezanu pobjedu našao na samom vrhu Zapada, odmah iza Lejkersa, i to prekidanjem niza Filadelfije od pet pobjeda. Posebno je Sansima pobjeda draga jer su gubili do početka posljednje dionice, ali u 4/4 nisu nijednom ispustili prednost.

Razlog za zadovoljstvo imaju i Voriorsi, slomili su Portland u San Francisku, nije im ništa mogla partija Lilarda sa 39 poena. Erik Paskal je bio dominantniji jer je uz 36 poena imao i 13 skokova, a pridružio mu se i Bauman sa 19 poena i osam asistencija.

Uspjeli su desetkovani i "osakaćeni" Voriorsi tako da dođu do druge pobjede u 7. utakmici, potvrdilo se da ni Portland baš ne blista jer je tek na 3-4.  Posebno je ovo noć za pamćenje Paskalu jer je na svoj 23. rođendan došao do rekorda karijere, a radi se o momku koji je bio 41. pik ovogodišnjeg drafta! 

 

Pitanje je da li bi ovakvu šansu dobio da Voriorsi nisu bili oslabljeni povredama, ali je na pravi način iskoristio momenat da pokaže šta umije i sada su i očekivanja od njega porasla.

Rezultati:

Vašington - Detroit 115:99

Bruklin - Pelikans 135:125

Memfis - Hjuston 100:107

Minesota - Milvoki 106:134

Finiks - Filadelfija 114:109

Golden Stejt - Portland 127:118

 

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije