Košarka

Haos u Sakramentu: Policajac ubio navijača Kingsa

Haos u Sakramentu: Policajac ubio navijača Kingsa
Foto: Ilustracija | Haos u Sakramentu: Policajac ubio navijača Kingsa

Proteklu noć u NBA ligi je obilježio haos u Sakramentu. Prema informacijama iz SAD, policajac je još u nedjelju ubio nenaoružanog mladog crnca Stefona Klarka (22) i to u dvorištu kuće njeve bake i djeda, što je izazvalo opštu pometnju u Sakramentu, pa je narod izašao na proteste.

To je izazvalo da i blokiraju ulaz u halu pred meč Kingsa i Atlante, pa je nastao opšti haos.

Utakmica je kasnila, a na kraju je ipak odigrana pred malim brojem ljudi koji su uspjeli da uđu u dvoranu. Kingsi su pobijedili sa 105:90, ako je to ikome bilo bitno, a Bogdanović je ubacio 11 poena. Bilo je samo 2.000 navijača od 17.000 prodatih karata. Pred meč Vlade Divac i vlasnik Kingsa Vivek Ranadiv su sa igračima stali na sredinu terena i odali počast ubijenom navijaču Klarku.

Bivši šuter Partizana i Fenerbahčea Bogdan Bogdanović za samo 18 minuta na parketu zabilježio je sasvim solidan učinak (4/6 iz igre), dodavši tri asistencije i dva skoka.

Najefikasniji u 24. pobjedi Kingsa u sezoni bio je Džastin Džekson sa 20 pogodaka, pratili su ga Badi Hild i Frenk Mejson sa po 16, dok je dva više imao najbolji iz Atlante Ajzeja Tejlor.

U borbi za plej-of na Zapadu Juta je ostvarila važan trijumf nad Dalasom 119:112 i sada, kao i Minesota, ima dvije pobjede više od Jokićevog Denvera koji je van zone za doigravanje zajedno sa Teodosićevim i Marjanovićevim Los Anđeles Klipersima.

Ponovo se istakao Donovan Mičel sa 26 poena, Riki Rubio je imao 22, dok je kod domaćina Džej-Džej Barea ubacio 23.

Nevjerovatnu pobjedu sa čak 61 poenom razlike ostvarili su košarkaši Šarlota nad Memfisom 140:79, uz 46 pogodaka Kembe Vokera, što je šesti najubjedljiviji trijumf u istoriji NBA lige, a izdvaja se i 33 poena Entonija Dejvisa u slavlju Nju Orleansa protiv Los Anđeles Lejkersa 128:125.

U preostala dva meča, najbolji tim lige Hjuston posle produžetka bio je bolji od Toronta 100:96, a Filadelfija u gostima od Orlanda 118:98.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije