Košarka

Pratite nas na Google news

Hrvatska i Slovenija uz Srbiju u kvalifikacijama za OI

Hrvatska i Slovenija uz Srbiju u kvalifikacijama za OI
Foto: KSS/Twitter | Hrvatska i Slovenija uz Srbiju u kvalifikacijama za OI
Tanjug

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je danas listu od 24 reprezentacije za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020, među kojima je i Srbija.

Poslije Mundobakseta na kojem je 16 reprezentacija obezbijedilo kvalifikacije za olimpijski turnir, danas je na tu listu dodato još osam selekcija, odnosno po dvije sa svakog kontinenta sa najboljim plasmanom na FIBA listi - Angola i Senegal, Meksiko i Urugvaj, Kina i Južna Koreja i Hrvatska i Slovenija.

Na spisku 24 reprezentaicje koje će plasman u Tokio tražiti kroz kvalifikacije su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Njemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Poslije Svjetskog prvenstva učesće na OI sljedeće godine obezbijedilo je osam selekcija: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i SAD.

Preostala četiri mjesta rezervisana su za pobjednike četiri kvalifikaciona turnira koji ce se održati u periodu od 23. do 28. juna sljedeće godine.

Kako je otkrio predjsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, Srbija ima želju da organizuje kvalifikacioni turnir, isto kao i Grčka i Litvanija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije