Košarka

Huligani uništili teren koji je donirao Goran Dragić (FOTO)

Huligani uništili teren koji je donirao Goran Dragić (FOTO)
Foto: Tanjug/AP | Huligani uništili teren koji je donirao Goran Dragić (FOTO)

Još prije pet godina u Sloveniji je osvanuo jedan pametni košarkaški teren, koji je izgradio Goran Dragić sa svojim saradnicima i kolegama.

Ipak, taj isti teren je nedavno uništen i vandalizovan od strane huligana, što je prouzrokovalo i pravi skandal u Ljubljani.

Naime, 2019. godine je Goran Dragić, inače legendarni slovenački košarkaš i čovjek koji je ovoj zemlji donio zlato na Evropskom prvenstvu 2017. godine, napravio u saradnji sa kolegama pametni teren, koji je krasio park Tivoli.

Ipak, taj teren je sada uništen, a razlog nije otkriven.

"Sa žaljenjem saopštavamo da su dečje sportsko igralište i košarkaški teren Gorana Dragića nedavno ponovo potpuno uništeni. Najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje, jer građanima uskraćuje mogućnost da aktivno provode svoje slobodno vrijeme. Pozivamo posjetioce da se pažljivo odnose prema javnim površinama i pomognu da Ljubljana bude sportska i bezbedna za sve", navodi se na Fejsbuk stranici "Šport Ljubljana".

Ubrzo se javio i sam košarkaš.

"Nije lijepo. To je djelo pojedinaca koji su možda imali teško djetinjstvo i traume, možda nemaju roditelje pored sebe. Sve to razumijem. Već smo razgovarali sa fondacijom da ćemo pokušati da obnovimo ovo igralište, mada nije prijatno kada se u nečemu toliko trudiš, a onda neko sve uništi, ali i ovo je sastavni dio života, ima uspona i padova.

Podsjetimo, Goran Dragić je otišao ovog ljeta u penziju, iako je prethodnog dobio nekolicinu ponuda, od kojih je jedna bila i od Partizana.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije