Košarka

I u Atini će se igrati majstorica

I u Atini će se igrati majstorica
Foto: X/Panathinaikos BC | I u Atini će se igrati majstorica

Košarkaši Panatinaikosa izjednačili su u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Makabija (2-2), poslije trijumfa u četvrtom meču rezultatom 95:88.

Ekipa Ergina Atamana je slavila u Beogradu, vratila "brejk" i obezbijedila majstoricu u Atini (utorak).

Koliko je utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila interesantna govori podatak da su se timovi dvocifren broj puta zamenili u vođstvu.

Susret je znatno bolje počeo PAO, stekao +8, ali je već do kraja prve četvrtine "Ponos Izraela" uspio da se vrati i preokrene.

Nijedan tim nije uspijevao da se odlijepi na dvocifrenu razliku, a pred posljednji minut, "Zeleni" su imali prednost od dva posjeda, piše B92.

Na sjajan način je PAO uspio da u završnoj četvrtini odgovori na seriju Makabija od 13:1 i potom privede utakmicu kraju.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Kendrik Nan sa 27 poena i četiri asistencije, odnosno Kostas Slukas sa 20 poena, osam skokova i šest asistencija. Matijas Lesor je dodao 17 poena i sedam skokova.

Kod Makabija najbolji je bio Lorenzo Braun sa 17 poena, pet skokova i isto toliko asistencija, dok su po 14 ubacili Tamir Blat i Bonzi Kolson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije