Košarka

Igokea: ABA liga da se završi sa trenutnim stanjem na tabeli

Igokea: ABA liga da se završi sa trenutnim stanjem na tabeli
Foto: N.N. | Igokea: ABA liga da se završi sa trenutnim stanjem na tabeli

Igor Dodik, predsjednik KK Igokea, smatra da, ukoliko se ne pronađe bolje rješenje, sezonu ABA lige treba registrovati po sadašnjoj tabeli.

On je pismo u kojem je naveo taj prijedlog uputio na adresu regionalnog prvenstva.

Dodik ističe da nije realno da se šampionat nastavi u julu i avgustu, pošto onda ne bi znali kako da se započne naredna sezona.

"Mi (KK Igokea) imamo stav da u ovoj teškoj situaciji za sve nas, kao i za cijelu Evropu i svijet, nije realno da se prvenstvno nastavi u julu i avgustu. Jer ne možemo da znamo do kada će ovo stanje potrajati. A pošto trenutno nema uslova ni za kakav rad klubova, i samim tim bi morali da organizujemo dodatno vrijeme za nove pripreme da bi se igrači spremili da ponovo igraju. I po tome onda ne znamo ni kada bi mogli da započnemo narednu sezonu”, napisao je Dodik u pismu upućenom ABA ligi.

Prvi čovjek Igokee smatra da plej-of nema potrebe igrati.

"Naš je prijedlog da, ukoliko se u narednih 10 do 15 dana situacija ne razjasni i u drugim takmičenjima, završimo ovu sezonu sa trenutnim stanjem na tabeli i bez odigravanja utakmica. Bez plej-ofa i baraža. Da ispadne trenutno posljednje ekipa iz ABA 1 i plasira se prva ekipa iz ABA 2 u ABA 1", dodao je Dodik.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije