Košarka

Igokea: Da tim bude najbolji igrač

Igokea: Da tim bude najbolji igrač
Foto: N.N. | Igokea: Da tim bude najbolji igrač

Košarkaški klub Igokea počeo je danas pripreme za narednu sezonu, u kojoj ga očekuje bitka na dva fronta, s jedne strane tu je bh. šampionat, a sa druge možda nikada jača konkurencija u ABA ligi.

Devetnaesta sezona regionalne lige, koja kreće 4. oktobra, prema najavama trebalo bi da bude jedna od najizjednačenijih jer su klubovim bili veoma aktivni na tržištu i umnogome pojačali svoje redove. Ni "igosi" nisu sjedili skrštenih ruku pa su ove sezone stigli Marko Tomas, Rašad Von, Aleksandar Cvetković, Kinan Evans, Denis Kliford, Vaidas Kariniauskas...

Klub iz Aleksandrovca ima, čini se, veoma ozbiljan sastav, koji bi mogao i morao mnogo više od prošlogodišnje osme pozicije. Ipak, Aleksandar Trifunović, trener "igosa", kaže da je u ovom trenutku teško bilo šta prognozirati.

"Vrlo teško je imati garanciju bilo čega, ali ekipa je birana u dogovoru s ljudima koji su me potpisali i u skladu s finansijskim mogućnostima. Maksimalno smo pokušali da izaberemo funkcionalan tim koji se uklapao u budžet i da probamo da se obezbijedimo po mom trenerskom ukusu. Neke stvari imamo naslijeđene, to smo morali uklopiti, a neke loše stvari moramo da minimalizujemo da nam se ti neki nedostaci ne osvete. Probali smo da biramo ekipu koja će sa svakim timom na svakom terenu apsolutno konkurentno igrati i želimo da iz ove selekcije naš najbolji igrač bude tim", kaže Trifunović.

Trener je neke igrače okupio i ranije da bi mogao da vidi na koga može da računa u Ligi BiH i ABA ligi, a ko će igrati u Ligi RS (za Student Igokeu). Kaže da su svi došli u dobrom stanju i da u četvrtak ostaje da pristigne Rašad Von, kojeg su usporili problemi s putnom ispravom.

Prije takmičarskih mečeva Igokea će u Kranjskoj Gori odigrati pripremne mečeve protiv Laškog, Ulma i Cibone, a biće još nekoliko provjera sa što jačim rivalima.

Od nekadašnjeg reprezentativca Marka Tomasa se očekuje da svojim bogatim iskustvom, ali i neupitnim košarkaškim kvalitetom bh. klub provede kroz ovu sezonu.

"Roster je dobar, ali ono što je u svakoj ekipi najbitnje je kemija, moramo igrati jedni za druge i biti svjesni svojih kako kvaliteta tako i nedostataka. Moramo u ovih mjesec i po napraviti sve kako bi ekipa što bolje izgledala pred takmičenje", kaže Tomas i dodaje:

"Sigurno je da će Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cedevita Olimija boriti za plej-of pozicije, ali košarka je takav sport da sve ostale ekipe imaju svoju šansu. Mi možem biti neugodan protivnik svakome i kako sezona bude odmicala mi ćemo tu svoju ljestvicu podizati."

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije