Košarka

Igokea M:tel gostuje kod Krke: Trijumfalno završiti godinu

Igokea M:tel gostuje kod Krke: Trijumfalno završiti godinu
Foto: ABA | Igokea M:tel gostuje kod Krke: Trijumfalno završiti godinu

Za kraj 2021. godine, bar kada je regionalna ABA liga u pitanju, košarkaši Igokea M:tela gostuju u Sloveniji kod Krke. S obzirom na lošu formu domaćina, "igosi" imaju sjajnu priliku da pobjedom zaključe ovu godinu.

Igokea nakon 12 kola ima polovičan učinak od po šest pobjeda i poraza i drži mjesto koje vodi u plej-of ove sezone. Priliku da napravi dodatni korak ka tom cilju imaće u nedjelju od 17 časova, kada gostuju Krki, koja će se po svemu sudeći boriti za opstanak ove sezone. Igokea ovim mečom ne spušta zavjesu u ovoj godini, pošto ih čeka duel u FIBA Ligi šampiona u Solunu kod PAOK-a, ali im je posljednji duel u regionalnom takmičenju i sigurno je da 2021. godinu žele da završe trijumfalno. "Igosi" u ovaj meč ulaze nakon pobjede protiv Cibone, ali i nakon skoro 10 dana pauze, što im je poslije žestokog ritma utakmica i putovanja u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona bilo prijeko potrebno. Krka s druge strane ima dosta prolema, što se vidi po rezultatima, pa su tako u seriji od šest poraza (Cibona, Split, Borac, FMP, Crvena zvezda i Budućnost). Ne znaju za pobjedu skoro dva mjeseca i posljednji put su slavili 30. oktobra, kada su na svom parketu savladali Studentski centar, a to bi Igokea trebalo da iskoristi.

Kada su međusobni dueli u pitanju, Igokea ima negativan skor u Sloveniji, pošto je Krka slavila u pet mečeva, a bh. tim u četiri. Međutim, u pet posljednjih mečeva u Novom Mestu četa trenera Dragana Bajića je slavila tri puta, a i sada su blagi favoriti.

"Iskoristili smo ovaj period da što bolje treniramo i što bolje da se spremimo za meč u Novom mestu. Ekipa Krke pokazuje dva lica kad je igra u pitanju, jedno lice na domaćem a drugo na gostujućem parketu. Imaju tri pobjede na domaćem parketu, možemo reći i dosta uvjerljivo, gledajući i utakmicu protiv Zvezde gdje su lako mogli da ostvare pobjedu. Sve nam to govori da su nezgodni na domaćem parketu i da moramo ući maksimalno skoncentrisani. Sve zadatke koje stavimo pred sebe moramo ispoštovati na najbolji mogući način ako želimo da izađemo sa pozitivnim rezultato iz ovog meča", rekao je Dragan Bajić, trener Igokee.

Derbi meč ovog kola igraju FMP i Crvena zvezda. Aktuelni regionalni prvak ima 11 pobjeda u nizu protiv rivala kojem će na megdan u nedjelju u 12 časova i sada su apsolutni favoriti, iako FMP igra dobro i ima samo dva poraza u prvih 12 kola. Trinaestog oktobra 2009. godine FMP je posljednji put savladao "crveno-bijele".

Parovi 13. kola: Subota: Studentski centar - Mornar (17 časova). Nedjelja: FMP - Crvena zvezda (12), Krka - Igokea M:tel (17), Zadar - Split (19). Ponedjeljak: Borac - Budućnost (18), Partizan - Mega (21). Utorak: Cibona - Cedevita Olimpija (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije