Košarka

Igokea bez senzacije u Areni: Partizan nadomak polufinala

Igokea bez senzacije u Areni: Partizan nadomak polufinala
Foto: KK Partizan | Igokea bez sanzacije u Areni: Partizan nadomak polufinala

Košarkaši Partizana poveli su u četvrtfinalnoj seriji ABA lige protiv Igokee.

Crno-bijeli su večeras u Areni u prvoj utakmici četvrtfinala savladali tim iz Laktaša sa 94:85. Revanš je na programu za vikend u Laktašima, a serija se igra na dvije pobjede. 

Tim Vladimira Jovanovića koji je bio oslabljen (Marić i Milosavljević nisu ulazili u igru) sjajno je parirao favorizovanom domaćinu na početku susreta. Domaći su na kraju prvih 10 minuta imali 27:23, a početkom drugog dijela “igosi“ su serijom 6:0 prešli u vođstvo. Ipak, do odlaska na odmor izabranici Željka Obradovića su uspjeli da steknu osjetniju prednost (54:45). 

Početkom drugog dijela Igokea prilazi na minus 4 (50:54), ali i taj napad je brzo odbio Partizan i ponovo do kraja trećeg perioda vratio dvocifrenu prednost (71:61). U posljednjih 10 minuta nije bilo neizvjesnosti. 

Partizan je još više ubrzao, otišao je na plus 19 i rutinski odbranio prednost domaćeg terena. Igokea će iznenađenje tražiti u nedjelju kada je na programu druga utakmica. 

Prvo ime kod Igokee bio je Mario Nakić sa 21 poenom, a pratio ga je Karmajkl sa 17. U pobjedničkom timu su se istakli Kevin Panter sa 18 i Zek Ledej sa 16 poena.   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije