Košarka

Igokea dočekuje "crveno-bijele": Laktaši težak ispit Zvezde

Igokea dočekuje "crveno-bijele": Laktaši težak ispit Zvezde
Foto: N.N. | Igokea dočekuje "crveno-bijele": Laktaši težak ispit Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde u goste kod Igokee u Laktaše u okviru 17. kola ABA lige stižu kao veliki favoriti, ali im se ne daju baš toliko velike šanse za uspjeh da je, recimo, ovaj okršaj bio na rasporedu prije mjesec i po.

Od tada se promijenilo dosta stvari, ne u tolikoj mjeri kod gostiju koji su možda i jači nego na početku sezone, koliko u redovima Aleksandrovčana. Kod "igosa" mnogo toga nije funkcionisalo, ali u Laktašima se opet igra dobra košarka. Četiri pobjede zaredom Igokeu su odvele u mirniji dio tabele što se opstanka tiče, atmosfera u svlačionici ali i na parketu je potpuno drugačija. Ekipa Dragana Bajića igra dobro i borbeno kod kuće, ali i u gostima, što je na svojoj koži najbolje osjetila Cedevita Olimpija. 

"Četiri vezane pobjede koje smo ostvarili daju nam komfora da uđemo u završnicu lige. Dok ne završimo matematički, moramo biti maksimalno fokusirani. Suvišno je komentarisati kvalitet Zvezde, mislim da nikad nije imala bolji tim. Neke propuste koje se napravili u ABA ligi pokušaće da isprave i da ih ne ponove. Neće nam biti lako, i ako nam se ukaže promil šanse  nadam se da ćemo to znati iskoristiti", kaže Bajić.

S druge strane, gostovanje u Laktašima je početak teške serije koja je pred ekipom Dragana Šakote (Partizan, Panatinaikos, Himki...). "Crveno-bijeli" su prebrodili krizu, tri posljednja meča u regionalnoj ligi su završili postigavši više od 100 poena i nema sumnje da će večeras od 17 časova od prvog sudijskog zvižduka krenuti po novu pobjedu. Zvezda ima problema s povredama (ima ih i Igokea), ali pored toga ima kvalitetniji tim. Ipak, trener Dragan Šakota kaže da će gostovanje u Laktašima biti sve samo ne lagano.

"U izvanrednoj su formi, igraju mnogo bolje nego što to govori njihov plasman na tabeli. Sada s iskusnijim timom, doselektiranim tokom lige, mogu mnogo opuštenije da razmišljaju i o većim ciljevima", rekao je trener Zvezde.

Košarkaši Partizana već dva mjeseca ne znaju za poraz u ABA ligi, a najnovija "žrtva" je Zadar, koji je ovog vikenda u Beogradu deklasiran sa 27 poena razlike (87:60). Ekipa Andree Trinkijerija je samo tri puta poražena ove sezone i veoma je blizu da i teoretski obezbijedi mjesto u plejofu.

Sedamnaesto kolo: Cibona  Budućnost 78:87, Partizan  Zadar 87:60, Mega  Krka 88:61. Sinoć: Cedevita Olimpija  Primorska, Mornar  FMP. Danas: Igokea  Crvena zvezda (17).

Rezultati by SofaScore

Hant u Mornaru

Američki košarkaš Dario Hant novi je igrač Mornara iz Bara, saopštio je crnogorski klub. Hant igra na poziciji krilnog centra, a ranije je igrao u Nevadi u NCAA ligi, čuvenoj američkoj koledž košarci. U studentskom periodu on je postao prvi igrač u istoriji Zapadne konferencije te lige koji je sakupio 1.000 poena, 1.000 skokova i 250 blokada. Amerikanac je već igrao i u Evropi, pošto je bio u ukrajinskoj Odesi, italijanskoj Juvekazerti i Breši, a prošle sezone je igrao u australijskom Pertu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije