Košarka

Igokea gostovanjem kod Mornara otvara 23. kolo ABA lige: Meč koji se mora dobiti

Igokea gostovanjem kod Mornara otvara 23. kolo ABA lige: Meč koji se mora dobiti
Foto: N.Vuruna | Igokea gostovanjem kod Mornara otvara 23. kolo ABA lige: Meč koji se mora dobiti

Košarkaši Igokee m:tel večeras (18 časova) gostovanjem u Baru kod Mornara otvaraju 23. kolo regionalne ABA lige gdje će pokušati da izađu iz serije loših rezultata.

Ekipa Vladimira Jovanovića je nakon pobjede nad Borcem 27. januara nanizala neuspjehe protiv FMP-a, Partizana Budućnosti i Zadra što ih je dovelo osme pozicije koja je donja granica za plasman u narednu fazu takmičenja.

Aleksandrovčani igrabi znanto bolje od svog večerašnjeg rivala koji trenutno drži pretposljednje mjesto na tabeli.

"Ekipa Mornara je sigurno u situaciji u kojoj nije željela da se nađe pred početak prvenstva. Grčevito se bore za opstanak što nama čini posao vjerovatno težim nego što bi bilo u nekim drugim okolnostima. Nije lako igrati u Baru, imaju oni puno kvalitetnih pojedinaca koji mogu da iznenade na svakoj utakmici. Nama je sigurno bitno utakmica, iako je treće gostovanje zaredom želimo da izađemo iz rezultatske krize, želimo i da igrmao bolje i nadam se da ćemo biti u stanju da odigramo najbolje i da ispoštujemo neke dogovore i da se vratimo na neki put koji smo zacrtali. Mislim da puno od nas zavisi i mi ćemo dati sve od sebe da budemo dobri u Baru", poručio je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Mlada uzdanica "igosa" Ognjen Radošić kaže da ih čeka težak zadatak.

"Nakon dva vezana gostovanja očekuje nas i treće u Baru protiv Mornara koji je kvalitetna ekipa. S obzirom da njihovo stanje na tabeli nije realno radili smo vrijedno i trenirali zadnjih sedam dana, pripremali smo se dobro i treba da odigramo dobru utakmicu, damo svoj maksimum i pobijedimo", rekao je Radošić.

Pozicija broj 13 na kraju regularnog dijela sezone znači da će se kroz dodatne mečeve morati boriti za opstanak u društvu najboljih a to crnogorski tim svakako želi da izbjegne. Ipak,FMP koji drži bezbjednu 12. pozciju im bježi tri boda.

"Mi smo svakom potencijalnom pobjedom sve bliži opstanku, a svakim porazom sebi sve više otežavamo mogućnost da i naredne godine budemo u prvoligaškom društvu. U goste nam dolazi ekipa koja je, kao i mi, promjenila od početka sezone umnogome tim. Uprkos tim promjenama oni su i dalje jako dobri i jako kvalitetni. Mislim da će biti izuzetno zahtjevna utakmica, ali pokušaćemo da u ovaj meč uđemo bez pritiska. Ja ću preuzeti sav pritisak na sebe i trudiću se da rasteretim svoje igrače", naveo je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

U subotu od 17. časova se sastaju Zadar i Cedevita Olimpija a dva časa kasnije igraju Budućnost i Borac. Termin od 21 čas donosi sudar Patizana i FMP-a a u nedjelju igraju Mega – SC Derby (12), Cibona – Crvena zezda (18). U ponedjeljak se sastaju Krka i Split (18). 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije