Košarka

Igokea m:tel protiv Ostendea za plasman u Top 16 FIBA Lige šampiona

Igokea m:tel protiv Ostendea za plasman u Top 16 FIBA Lige šampiona
Foto: FIBA | Iz Belgije se vidi top 16 FIBA lige šampiona

Drugi odlučujući korak na putu ka top 16 fazi FIBA Lige šampiona košarkaši Igokea M:tela imaju priliku da naprave sutra u Belgiji protiv Ostendea. Bh. timu će ovo biti prvi meč nakon što je nekolicina igrača bila zaražena virusom korona.

Igokea je u Belgiju otišla sa vođstvom od 1:0 u seriji, a nakon revanš meča plej-ina može biti jasno koji tim će izboriti plasman u top 16 fazu elitnog FIBA takmičenja. Prvi tim koji dođe do dvije pobjede ide dalje, a prvi meč u Laktašima Igokea je ubjedljivo riješila u svoju korist. To je ujedno i posljednji meč koji je bh. tim odigrao. Nakon toga su počeli problemi sa virusom korona i uslijedila je pauza od dvije sedmice.

"Ova druga utakmica dolazi poslije perioda gdje smo bili inficirani virusom korona i priprema za samu utakmicu je bila mnogo teža. Naš cilj je da pobijedimo u Belgiji i obezbijedimo plasman u top 16. Sigurno je da ćemo stremiti ka tome", rekao je Marko Jošilo, igrač Igokea M:tela, za sajt kluba i dodao:

"Mislim da su momci odlično trenirali ovaj kratak period koji smo radili zajedno i mislim da ćemo biti spremni za tu utakmicu. Ekipa Ostendea će sigurno igrati drugačije nego što su igrali u Laktašima. Oni su ekipa koja igra jako dobro na domaćem terenu i mi ćemo morati odgovoriti na pravi način da bismo uspjeli da pobijedimo i plasiramo se u top 16".

Ekipu će i u ovom meču voditi pomoćni trener Marko Barać. On je pred sutrašnji meč, koji se igra od 20 časova, istakao da je ovo nova situacija za sve u klubu jer na teren izlaze nakon pauze koja nikako nije bila planirana. Dodajmo i to da je Igokea prije pauze ušla u pravu formu i vezali su pet pobjeda, tri u regionalnoj ABA ligi i dvije u FIBA Ligi šampiona.

"Igramo protiv ekipe koja je vrlo dobro organizovana i igra metodično sa jasno izraženim principima. Ono što je evidentno je da nismo imali vremena da se pripremimo za utakmicu na način na koji to obično činimo. Iz tog razloga i zbog zahtjeva ove utakmice, možda je vrijeme da prozovemo tu našu zonsku odbranu koja nam je u prvom dijelu sezone donijela dosta dobrih rezultata", jasan je Barać.

On je istakao da bez obzira na sve okolnosti Igokea ide da se bori.

"Idemo da odigramo najbolju partiju s kartama koje su nam podijeljene", zaklljučio je Barać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije