Košarka

Igokea na korak do plasmana u top 16 fazu FIBA Lige šampiona

Igokea na korak do plasmana u top 16 fazu FIBA Lige šampiona
Foto: N.N. | Igokea na korak do plasmana u top 16 fazu FIBA Lige šampiona

U posljednjem kolu možemo odlučivati o prolasku dalje. Gledajući samu grupu na početku takmičenja, o ovome niko nije mogao ni da sanja, rekao je Dragan Bajić, trener KK Igokea, nakon pobjede nad Limožom (76:73) u 5. kolu FIBA Lige šampiona.

Bh. prvak došao je do treće pobjede u Grupi G i to nad nekadašnjim prvakom Evrope. Nakon pet odigranih kola imaju veliku šansu da se plasiraju u top 16 fazu elitnog FIBA takmičenja, a u posljednjem kolu gostuju Turk Telekomu, koji su u Laktašima savladali rezultatom 77:66.

Četa Dragana Bajića nastavila je sa sjajnim igrama i ovo im je osma pobjeda u posljednjih 10 mečeva u svim takmičenjima. Četa iz Aleksandrovca nije samo u igri za plasman u narednu fazu FIBA Lige šampiona nego se bori i za plej-of regionalne ABA lige.

"Stvarno sam bez riječi, od početka sezone govorim da imam momke koji se bore do zadnjeg atoma snage. I da smo bili poraženi, mislim da im niko ništa ne bi zamjerio. Čestitam svojim momcima na velikoj pobjedi, trećoj u Evropi, stvarno je ovo iznenađenje za sve. U posljednjem kolu možemo odlučivati o prolasku dalje. Gledajući samu grupu na početku takmičenja, o ovome niko nije mogao ni da sanja. Bez obzira na sve probleme koje smo prošli, sakupili smo snage i zasluženo pobijedili", rekao je Bajić.

Najbolji u redovima Igokee u pobjedi nad Limožom bili su Džeki Karmajkl sa 18 i Edin Atić s 14 poena, dok se kod gostiju istakao Nikolas Lang, koji je imao 18 poena.

"Veći dio utakmice dobro smo radili i napadački i odbrambeno. Raduje me način na koji smo igrali u odbrani i na koji smo branili njihove najjače poluge, posebno kada je u pitanju njihov centar, koji nam je zadavao mnogo problema u prvoj utakmici. Igrali smo dobro, nismo dozvolili lako dodavanje. U nekoliko navrata imali smo dvocifrenu prednost, mislim da smo mogli utakmicu privesti kraju, ali to nije tako lako kada igrate s ekipom kao što je Limož, koji ima moć i snagu da se vrati u meč. Najveći razlog pada u pojedinim momentima je veliki umor s kojim se sreću igrači", izjavio je Bajić.

Igokea će u svojim rukama imati vizu za top 16 fazu Lige šampiona i meč u Turskoj se igra 26. januara. Koliko opcija će imati zavisilo je od ishoda meča 5. kola između Hapoel Jerusalima i Turk Telekoma, koji je na programu bio sinoć. Igokeu prije meča u Turskoj očekuje duel sa Krkom u okviru 15. kola regionalne ABA lige i taj duel je na programu u nedjelju u Laktašima.

Grupa G

1. Igokea    5    3    2    371:376      8

2. Turk Telekom      4    3    1    315:314      7

3. Hapoel    4    2    2    332:316      6

4. Limož      5    1    4    371:383      6

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije