Košarka

Igokea poslije preokreta povela protiv Borca u finalnoj seriji

Igokea poslije preokreta povela protiv Borca u finalnoj seriji
Foto: Facebook/Igokea | Igokea poslije preokreta povela protiv Borca u finalnoj seriji

Košarkaši Igokee pobijedili su u prvom meču finala Lige Bosne i Hercegovine ekipu Borca rezultatom 57:56.

Prije početka utakmice MYTV, kao ekskluzivni nosilac prava za prenose utakmica Lige 6, izabrala je najboljeg košarkaša, a nagradu je dobio Džarod Vest, košarkaš banjalučkog Borca.

Bila je ovo uzbudljiva utakmica dostojna finalne serije, a ako nam je šta pokazao ovaj prvi susret jeste da će u ''Boriku'' sve da pršti.

Borac je i bolje ušao u meč i poenima Radoša Šešlije je poveo sa 10:5, da bi na to Igokea odgovorila serijom 13:0 (18:10). Tek nakon pet minuta druge četvrtine domaćin je postigao poene, što su gosti iskoristili i otišli su na 20:19.

Poslije je Borac poveo sa 26:20 i na poluvremenu je bilo 30:25. Savo Lešić je preokrenuo na 32:30 za Igokeu, pa se nakon toga igralo koš za koš. Na samom kraju treće četvrtine Sani Čampara je napravio seriju za vođstvo svog tima od 46:41.

Džerod Vest je povećao prednost Borca na 51:43, pa je Marko Jošilo pogodio za 54:48. Onda je Igokea prišla na 53:51, a Mihailo Bošković se pobrinuo za preokret na 54:53. Uslijedila je neizvjesna završnica koja je pripala domaćinu sa 57:56.

Naredni meč se igra u Banjaluci, a termin istog još uvijek nije poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije