Košarka

"Igosi" u "Skenderiji", Zrinjski kod Širokog

"Igosi" u "Skenderiji", Zrinjski kod Širokog
Foto: N.N. | "Igosi" u "Skenderiji", Zrinjski kod Širokog

Drugo kolo Lige za prvaka BiH za vikend donosi tri zanimljiva okršaja, od kojih se izdvaja onaj između prošlogodišnjih finalista Bosna Royala i Igokee. "Studenti" su nakon poraza od Sparsa u prvom kolu promijenili trenera, ekipu je preuzeo Denis Bajramović, dok su "igosi" Ligu 6 otvorili ubjedljivom pobjedom nad Širokim.

Sparsa u prvom kolu promijenili trenera, ekipu je preuzeo Denis Bajramović, dok su "igosi" Ligu 6 otvorili ubjedljivom pobjedom nad Širokim.

"Ekipa Igokee je jako dobra i očekujemo tešku i borbenu utakmicu. Ostavićemo srce na terenu, u to sam siguran. Pozivamo navijače da nam se pridruže na tribinama i da uz dobru i pozitivnu atmosferu zajedničkim snagama napravimo dobar rezultat. Za Bosnu se ne navija, Bosna se voli", izjavio je uoči derbija centar Bosne Maksim Šturanović. Domaćin je saopštio da će ulaz za navijače biti slobodan.

Veliku pažnju privlači i hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog, kao i susret između Kaknja i Sparsa, koji su u prvom kolu upisali pobjede.

Parovi 2. kola, Liga za prvaka, subota: Bosna Royal - Igokea (18), Kakanj - Spars (18), nedjelja: Zrinjski - Široki (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije