Košarka

Indijana izborila majstoricu protiv Niksa

Indijana izborila majstoricu protiv Niksa
Foto: Tanjug/AP | Indijana izborila majstoricu protiv Niksa

Indijana je u petom meču, u kome su Niksi imali meč loptu, slavila na svom parketu rezultatom 116:103 i tako izborila majstoricu. Odlučujuća, sedma utakmica igraće se u Medison Skver Gardenu.

Indijana je igrala sve bolje kako je utakmica odmicala i na kraju čak i rutinski upisala pobjedu.

Neizvjesno je rezultatski bilo sve do kraja prvog poluvremena. Nije uspjevao nijedan tim da se odlijepi na više od pet poena razlike, ali je Indijana bila tim koji je bio spreman da dobro iskoristi prvu značajniju krizu rivala.

U poslednjih nešto više od četiri minuta prvog poluvremena Pejsersi prave seriju 10:3 i prvi put dolaze do dvocifrene prednosti.

Ipak, ni Niksi nisu odustajali. Za manje od mintuta igre u trećoj dionici uspjevaju da se vrate na -5, ali dvije brze trojke Nembharda i Halibartona sve rješevaju, prenosi Sport klub.

Niksi više nisu uspjeli do kraja da smanje zaostatak ispod tih 11 poena. U jednom momentu je Indijana bila čak i na +23.

U ekipi Indijane šestorica igrača imala su dvocifren učinak. Paskal Sijakam je bio jabolji sa 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija. Majls Tarner je ubacio 17, Endrju Nembhard, Tajris Halibarton i Ti Džej Mekonel su pratili sa po 15. Obi Topin je za 18 minuta na parketu dao 11 poena.

U ekipi Niksa najefikasniji je bio Džejlen Branson sa 31 poenom, ali sa šutem iz igre 11 od 26. Majls Mekbrajd je dodao 20 poena, a Dante Divićenco 17.

Pobjednik ove serije igraće u finalu Istočne konferencije protiv Boston Seltiksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije