Košarka

Istražioci otkrili nove detalje: Malo je falilo da Kobijev helikopter preleti brdo

Istražioci otkrili nove detalje: Malo je falilo da Kobijev helikopter preleti brdo
Foto: Tanjug/AP | Istražioci otkrili nove detalje: Malo je falilo da Kobijev helikopter preleti brdo

Helikopter koji je prevozio košarkašku superzvijezdu Kobija Brajanta i još osam osoba srušio se u brdu Kalabasas u Kaliforniji, a udar je imao "visoki energetski učinak", objavio je u utorak Nacionalni odbor za bezbjednost saobraćaja, piše "CNN".

Dok su savezni istražioci završili uviđaj na mjestu pada, Dženifer Homendi iz NTSB-a rekla je da preliminarne informacije govore da se helikopter brzo spustio i da je vjerovatno bio u jednom komadu prije nego što se srušio.

"Stopa spuštanja helikoptera bila je viša od 600 metara u minuti, što znači da je riječ o padu visokog energetskog udara", rekla je Homendi.

"Ovo je bilo poprilično strmo spuštanje pri velikoj brzini. Dakle, to nije bila normalna brzina slijetanja", dodala je ona.

Do pada je došlo sa oko 1.085 metara nadmorske visine, a da bi mogao preletjeti brdo nedostajalo je 6 do 9 metara, rekli su istražioci, prenosi "Radiosarajevo.ba".

NTSB će objaviti preliminarni izvještaj o padu za 10 dana.

"Neće sadržavati naša otkrića, našu analizu niti bezbjednosne preporuke ili vjerovatni razlog, ali daće se neke činjenične informacije - više nego što to sada imamo. Konačni izvještaj će izaći za otprilike 12-18 mjeseci", dodala je Homendi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije