Košarka

Iz Istanbula nakon drame stigle loše vijesti za Partizan

Iz Istanbula nakon drame stigle loše vijesti za Partizan
Foto: Anadolija | Iz Istanbula nakon drame stigle loše vijesti za Partizan

Iz Istanbula večeras nisu stigle lijepe za Partizan.

Košarkaši Fenerahčea su u pretposljednjem kolu regularnog dijela Evrolige nakon velike drame poraženi od ekipe Efesa (80:81), što je rezultat koji ne ide na ruke crno-bijelima. Efes se sada nalazi na pragu plej-ina jer ima pobjedu više u odnosu na Partizan (16:17-15-18). U posljednjem kolu Efes dočekuje Crvenu zvezdu i u slučaju trijumfa izboriće nokaut fazu bez obzira na meč Partizana i Valensije. 

Efes je do pobjede predvodio Vil Klajburn sa 21 poenom, a ključnu trojku je pogodio Rodrig Bobua 40 sekundi do kraja za 79:74, uzvratio je Gudurić, a onda je Larkin pogodio važne poene za goste. U zadnjem napadu je Hejs-Dejvis imao šut za pobjedu Fenera, ali nije pogodio.  

Ovo znači da tim Željka Obradovića uoči posljednjeg kola ne odlučuje o svojoj sudbini, što bi bio slučaj da je trijumfovao Fener. 

Ipak, nada za Partizan još postoji. Prva je da Zvezda slavi u Istanbulu, a druga, uz uslov da pobjedi Valensiju, timu Željka Obradovića je potrebno da Baskonija upiše dva poraza. Večeras gostuju Realu koji trenutno vodi. U posljednjem kolu gostuje Virtusu i u slučaju da ne pobjedi, a Partizan trijumfuje, crno-bijeli će biti na kraju na željenom desetom mjestu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije