Košarka

Pratite nas na Google news

Janković najavio tužbu protiv Zvezde

Janković najavio tužbu protiv Zvezde
Foto: Ilustracija | Janković najavio tužbu protiv Zvezde
N.N.

Centar Stefan Janković obavijestio je javnost da je odlukom Arbitražne komisije KSS raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom.

Janković, koji je bio u centru pažnje tokom ljeta zbog želje da napusti Mali Kalemegdan, najavio je da će tužiti crveno-bijele zbog nepoštovanja ugovora.

Tokom ljeta se spekulisalo da bi Janković karijeru mogao da nastavi u redovima najvećeg rivala Partizana, koji je navodno čekao da bivši student američkih koledža Misuri i Havaji postane slobodan igrač.

Saopštenje Stefana Jankovića prenosimo u cjelosti:

"Poštovani predstavnici medija, poštovani navijači, 

Ovim putem želim da vas obavestim da sam odlukom arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije od današnjeg dana postao slobodan igrač, čime je završen moj angažman u KK Crvena zvezda. 

Nakom ove odluke, obraćam se javnosti sa željom da izbegnem bilo kakve spekulacije u vezi sa mojom odlukom da iniciram raskid ugovora sa svojim dosadašnjim klubom. Kao sportista i profesionalac, svoje obaveze sam u dosadašnjem toku karijere uvek izvršavao savesno, poštujući pravilnike i propise u klubovima, kao i školama u kojima sam igrao košarku. S druge strane, tokom i nakon sezone 2017/18, KK Crvena zvezda je nekoliko puta prekršio odredbe ugovora, kao i naknadno postignute dogovore na koje sam pristajao u najboljoj nameri da se nastali problemi reše. 

Nakon niza nekorektnosti koje su uključivale i pokušaj da se nezakonitim radnjama ospori i spreči moje pravo na odlazak iz kluba, osećam obavezu da to javno i kažem, ali i da se obratim sudu kako bih se zaštitio. Zbog svega što se desilo, doneo sam odluku da po nekoliko osnova pokrenem tužbu protiv KK Crvena zvezda, o čemu ću više moći da pričam tek nakon izricanja presude. Zbog toga, ovim putem molim javnost za razumevanje što na temu sudskih sporova ne mogu trenutno da dajem komentare. 

Ovim problemima, u budućnosti će se baviti moji advokati, dok ću se ja u potpunosti posvetiti svom zanimanju i želji da nastavim da igram košarku. Od današnjeg dana, moji menadžeri i ja ćemo razmotriti interesovanje klubova i nadam se, uskoro doneti odluku o tome gde ću nastaviti svoju karijeru. 

Svojim saigračima i trenerima iz prošle sezone, želim da se zahvalim na svemu i poželim im puno sreće i uspeha u budućnosti. 

Još jednom, želim da naglasim kako sam odluku da iniciram raskid ugovora sa Crvenom zvezdom doneo iskljčivo iz profesionalnih razloga i iz lične želje za napretkom u karijeri. 

Želeo bih da obavestim javnost da ovim obraćanjem želim da stavim tačku na temu mog odlaska iz Crvene zvezde i da naglasim kako ću o svom odnosu sa tim klubom u budućnosti moći da se oglasim tek nakon pravosnažnih presuda za tužbe koje sam podneo. 

Moja želja je da radim ono što u životu najbolje znam, a to je da igram košarku. Stvari koje su se desile, ostavljam iza sebe i fokusiran sam na nastavak karijere", napisao je Janković. 

Janković ima 25 godina, a prošle sezone je prosječno bilježio 5,5 poena uz 3 skoka po utakmici u ABA ligi, a 3,8 poena i 2,5 uhvaćenih lopti u Evroligi.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije