Košarka

Jokić: Denver treba da pobedi ekipu Majamija, a ne Jokić i Mari suparničke košarkaše

Jokić: Denver treba da pobedi ekipu Majamija, a ne Jokić i Mari suparničke košarkaše
Foto: Tanjug/AP | Jokić: Denver treba da pobedi ekipu Majamija, a ne Jokić i Mari suparničke košarkaše

Košarkaši Denver nagetsa savladali su ekipu Majami hita 109:94 u trećem meču finala NBA lige, pa sada u seriji vode sa 2:1. Na konferenciji za medije Nikola Jokić govorio je o timskoj igri.

Nikola Jokić je nakon jedne od najboljih partija ove sezone izjavio da je za pobijedu Denvera nad Majamijem 109:94 ipak timska komunikacija bila presudna.

"Bili smo fokusiraniji, na kraju smo imali nekih manjih nesporazuma, ali generalno komunikacija u igri nam je bila na visokom nivou i zato mislim da smo pobedili", rekao je srpski košarkaš.

Jokić je postao prvi košarkaš u istoriji koji je u velikom finalu ostvario tripl-dabl od najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija (32 poena, 21 skok i 10 asistencija).

Jokić je novinarima I-Es-Pi-En-a rekao da mu ovo dostignuće ne znači mnogo.

"Da budem iskren i ne mislim o statistici, ali drago mi je što smo pobedili, na kraju se samo to gleda. Još pre nego što je počela ova finalna serija rekao sam da je potrebno da Denver nagetsi savladaju Majami, a ne Nikola Jokić i Džamal Mari protivničke košarkaše na drugoj strani", rekao je Jokić.

Jokić je posebno pohvalio novajliju u ekipi Kristijana Brauna.

"Rekao sam mu da je on dobio ovu utakmicu, svojom energijom i fokusom. Čak i ako pogreši, pogrešio je zbog svoje agresivnosti, pa ne možete da budete ljuti na njega, odigrao je jako dobro danas", zaključio je srpski košarkaš.

Dopisnik RTS-a iz Čikaga Aleksandar Žigić pitao je Jokića o utiscima nakon meča.

"Dobio sam mnogo poruka od ljudi u Srbiji koji su budni i gledaju, hvala im na tome. Bitna utakmica za nas zbog vraćanja brejka koji su oni napravili. Kontrolisali smo utakmicu od kad smo poveli, igrači sa klupe su odigrali sjajno i doneli nam pobedu", zaključio je centar Denvera.

Na kraju konferencije za medije napomenuo je koliko dobru odbranu igra protivnička ekipa.

"Majami je dobar u svakoj odbrani koju postave. Imaju toliko dobrih opcija, agresivno napadaju liniju dodavanja, vrše pritisak na bekovima, čak su i zoni jako aktivni i svi se kreću. Dobri su u promeni tempa igre", zaključio je najbolji košarkaš Denvera.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije