Košarka

Jokić briljirao za 40. tripl-dabl u karijeri

Jokić briljirao za 40. tripl-dabl u karijeri
Foto: Tanjug/AP | Jokić briljirao za 40. tripl-dabl u karijeri

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa briljantnim partijama u NBA ligi i bio najzaslužniji za trijumf Denvera nad Torontom. Nagetsi su savladali Reptorse rezultatom 133:118, uz novi tripl-dabl srpskog centra.

Jokić je na terenu proveo 35 minuta i za to vrijeme postigao 23 poena (8-11 iz igre, 7-9 penali), uz čak 18 skokova i 11 asistencija, kao i jednu ukradenu loptu.

Momak iz Sombora potpuno je dominirao u reketu protiv aktuelnog šampiona i bio najzaslužniji što je Denver vodio tokom većeg dijela meča, a na kraju i došao do trijumfa.

To je Nikoli bio 12. tripl-dabl u sezoni, a ukupno 40. u karijeri, čime se polako približava Fetu Leveru na devetom mjestu vječne liste.

Njega je najbolje pratio Džamal Marej sa 22 poena, pet više od Torija Krega.

Na drugoj strani, Toronto je poslije velike serije pobjeda upao u niz poraza, ovo mu je treći uzastopni, a nije pomogla ni odlična partija Anunobija, koji je meč završio sa 32 poena i sedam skokova.

Ekipa iz Kolorada zadržala je drugu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 41 pobjedom i 19 poraza, dok je Toronto drugi na Istoku sa skorom 42-18.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije