Košarka

Jokić na koš od tripl-dabla, Bjelica trojke 58%

Jokić na koš od tripl-dabla, Bjelica trojke 58%
Foto: N.N. | Jokić na koš od tripl-dabla, Bjelica trojke 58%

Košarkaš Denvera Nikola Jokić odigrao je odlično u pobjedi Nagetsa nad Toronto Reptorsima 129:111, a kvalitetnu rolu je spram minutaže imao i Nemanja Bjelica.

Bjelica je upisao 12 poena za 14 minuta protiv Pelikansa, a svoj meč su odigrali i Bogdanovićevi Sakramento Kingsi. Bogdan je ubacio šest poena.

Ono što je Jokiću i Nagetsima nedostajalo u nekim utakmicama od početka NBA sezone, nadoknadili su protiv ekipe iz Kanade.

Srbin je upisao deset asistencija i 16 skokova i samo su mu dva poena falila za sedmi tripl-dabl u karijeri jer je meč završio sa osam poena.

Nagetsi su mnogo bolje kružili u napadu, protok lopte je bio kvalitetniji pa je i igra tima Denvera bila nešto tečnija. Ključnu prednost Nagetsi su stvorili u trećoj četvrtini, a Jokić posljednjih osam minuta utakmice nije ni igrao.

Upravo u trećoj deonici je preporođeni Džamal Marej ubacio 16 od svoja 24 poena i bio je najefikasniji na parketu, Pol MIlsap je dodao 20 poena, a Emanuel Mudiej je konačno počeo da pogađa i ubacio je 16 poena.

Koliko su Toronto Reptorsima falili poeni Demara Derozana i Kajla Laurija pokazuje i to da su čak četvorica igrača Nagetsa bila efikasnija od svih u Reptorsima kod kojih je bolji od ostalih bio Norman Pauel sa 14 poena.

"Dobro smo dodavali loptu, kretali smo se i bili nesebični, utrčavali smo i pritiskali odbranu. Igrali smo svoju igru i oni su pokušali da prate taj ritam", rekao je poslije pobjede Džamal Marej.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije