Košarka

Jokić odličan, Denver posrće u borbi za plej-of

Jokić odličan, Denver posrće u borbi za plej-of
Foto: Tanjug/AP | Jokić odličan, Denver posrće u borbi za plej-of

Srpski košarkaš Nikola Jokić pružio je novu odličnu partiju, ali je njegov Denver nastavio da posrće u borbi za plej-of.

Jokić je u porazu Nagetsa od Memfis Grizlisa (101:94) na terenu proveo nešto više od 35 minuta i za to vrijeme upisao dabl-dabl sa 17 poena (5-15 iz igre, 1-4 za tri, 6-8 penali) i 12 skokova, uz 2, asistencije 4 ukradene lopte i 2 blokade.

Međutim, nije imao dobru podršku saigrača u nešto skraćenoj rotaciji jer je Trener Majk Meloun dao priliku samo devetorici košarkaša.

Džamal Marej je postigao 16 poena i po 3 uhvaćene lopte i uspješnih dodavanja, dok je Pol Mislap duel završio sa 12 poena i 7 skokova.

S druge strane, kod Grizlisa koji su prekinuli crnu seriju od 19 uzastopnih poraza, najefikasniji je bio Bruks sa 24 poena, četiri više od Tajrika Evansa.

Memfis je dobio prvu četvrtinu sa ubijedljivih 34:17, Denver je do poluvremena uspio da smanji razliku na -5, a onda, uprkos konstantnoj jurnjavi stigne do izjednačenja u poslednjoj deonici (86:86 i 88:88). Ipak, gosti iz Kolorada ni u jednom trenutku nisu vodili, pa su ponovo napravili korak unazad u borbi za plej-of.

Denver se trenutno nalazi na desetom mjestu na Istoku sa 38 pobjeda i 32 poraza, ima pobjedu manje i dva poraza više od Nju Orleans Pelikansa koji zauzimaju osmu poziciju, posljednju koja vodi u doigravanje.

Memfis je pretposljednji u istoj konferenciji sa skorom 19-50.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije