Košarka

Jokić odličan u pobjedi Denvera, Toronto deklasirao Orlando

Jokić odličan u pobjedi Denvera, Toronto deklasirao Orlando
Foto: Tanjug/AP | Jokić odličan u pobjedi Denvera, Toronto deklasirao Orlando

Košarkaši Denver Nagetsa su savladali San Antonio Sparse u spektakularnoj drugoj utakmici serije prve runde plej-ofa Zapadne konferencije.

Ekipa Grega Popoviča je u dva navrata imala po 19 poena prednosti, vodila je tokom cijelog meča, ali se u posljednjoj četvrtini probudio Džamal Marej, ubacio 21 poen, poslije osam uzastopnih promašaja i poveo svoj tim do pobjede rezultatom 114:105.

Od samog starta utakmice je bilo evidentno da je u glavama košarkaša iz Kolorada još misao o prvoj utakmici serije.

Posebno je pod utiskom bio Marej, pa je ekipu morao da vodi Pol Milsap, a i da istovremeno bude u konstantnoj borbi sa Lamarkusom Oldridžom.

Na kraju je krilni centar završio meč sa 20 poena i njemu idu velike zasluge za uopšte priliku Nagetsa da stignu do preokreta, prenosi "B92".

Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Jokić je konstantno bio udvajan, nije mogao da pronađe laku poziciju za koš, ali su njegove dvije trojke u ključnim momentima dale impuls cijelom timu da se trgne iz agonije.

Na kraju je stigao do 21 poena, 13 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte, uz šut iz igre 7/15.

Do Marejeve eksplozije u posljednjoj dionici bekovsku liniju Nagetsa u životu je održavao samo Geri Heris, kako trojkama, tako i zakucavanjima u kontranapadaima.

Meč je završio sa 23 poena, dok je najefikasniji Marej imao poen više. Vrijedi istaći i sjajne partije Malika Bizlija i Monteja Morisa, jer su pružili značajnu podršku Herisu, dok Marej "nije stigao na utakmicu".

Na drugoj strani je viđena standardna okolnost - Demar Derouzan je odigrao fenomenalnu partiju začinjenu sa 31 poenom, dok je Oldridž ostao na 24.

Atake Denvera u trećoj dionici je sjajno odbijao Derik Vajt (17) poena, dok su učinci aktera sa klupe izostali u drugom poluvremenu, iako su u prvoj dionici umjeli da odmijene startere.

Košarkaši Portlanda deklasirali su Oklahoma Siti 114:94 i sada vode sa 2-0 u pobjedama u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije.

Tander je mnogo bolje počeo meč, ali su vodili sa samo pet poena razlike poslije prve četvrtine. Bilo je i +9 u drugom periodu, ali su se domaći vratili u igru i na krilima blistavih Lilarda i Mekoluma, uz pomoć "sporednih" igrača, slomili su otpor Oklahoma Sitija krajem treće četvrtine.

Od svih serija u kojima su se odigrale dvije utakmice jedino Blejzersi vode sa 2-0. Si-Džej Mekolum postigao je 33 poena (12-22 iz igre), uz 8 skokova i 5 asistencija, a Demijan Lilard upisao je 29 poena (10-21 iz igre), 4 skoka i 6 asistencija. Mo Harkles dodao je 14 poena i 9 skokova, a Set Kari dao je tri trojke za 9 poena.

Sa druge strane, Tander je trojke šutirao 5-28 – najbolji je bio Pol Džordž sa 27 poena (11-20 iz igre), 8 skokova i 3 asistencije, a Stiven Adams dao je 16 poena (7-8 iz igre, 9sk). Rasel Vestbruk bio je jako loš sa 14 poena (5-20 iz igre), 9 skokova, 11 asistencija i 6 izgubljenih lopti.

Treća i četvrta utakmica igraju se u Oklahoma Sitiju.

Košarkaši Toronto Reptorsa deklasirali su Orlando Medžik 111:82 i izjednačili su na 1-1 u pobjedama u prvoj rundi plej-ofa Istoka.

Reptorsi su poveli 16:2 riješeni da se iskupe za kiks u prvom meču, Orlando se neko vrijeme držao koliko-toliko, ali je tim Nika Nursa sve vrijeme kontrolisao igru i rezultat, pa je na kraju ubjedljivo slavio.

Blistao je Kavaj Lenard sa 37 poena (15-22 iz igre) i po 4 skoka i asistencije, a Kajl Lauri oporavio se poslije užasnog prvog meča koji je završio bez poena – sada je dao 22 (8-13 iz igre), uz 4 skoka i 7 asistencija. Paskal Sijakam imao je 19 poena (8-16 iz igre) i 10 skokova, Serž Ibaka dodao je 13 poena i 8 skokova.

Na drugoj strani je Eron Gordon dao 20 poena (8-12 iz igre) i 5 skokova, Terens Ros ubacio je 15 poena (5-10 iz igre), a Evan Furnije 10. Nikola Vučević imao je 6 poena (3-7 iz igre za 25 min), 6 skokova i 3 asistencije, prenosi "Sport Klub"

Treći i četvrti meč igraju se u Orlandu, a sada slijedi pauza do subote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije