Košarka

Jokić održao čas košarke: Zatrpao koš Minesote i donio važnu pobjedu (VIDEO)

Jokić održao čas košarke: Zatrpao koš Minesote i donio važnu pobjedu (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP | Jokić održao čas košarke: Zatrpao koš Minesote i donio važnu pobjedu (VIDEO)

Na krilima maestralnog srpskog košarkaša Nikole Jokića Denvera savladali su na gostovanju ekipu Minesote rezultatom 115:112

Bio je to izuzetno važan trijumf za tim iz Kolorada protiv direknog rivala u borbi za prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Nikola Jokić bio je nezaustavljiv na ovom meču. Meč je završio sa impresivnim dabl-dabl učinkom, ubacio je 35 poena i zabilježio 16 skokova. Zanimljivo, Nikola je dugo bio bez asistencije. Prvu je zabilježio tek u poslednjoj dionici, a na kraju ih je imao samo dvije - što je potpuno nekarakteristično za njega.

Međutim, njegov poenterski izuzetno raspoložen. Iz igre je šutirao 14/22, a ubacio je i tri trojke iz četiri pokušaja. Bio je nerješiva enigma za odbranu Timbervulvsa.

Iako je Denver u većem delu meča imao prednost, koja je u finišu prvog poluvremena išla i do +18, dozvolili su protivniku da se vrati i uvede meč u dramatičnu završnicu. U dramatičnoj završnici najbolji igrač Minesote Entoni Edvards imao je šut za produžetak, ali na sreću gostiju bio je neprecizan.

Pored Jokića koji je bio ubedljivo najefikasniji sa 35 poena, sjajan meč odigrao je i Majkl Porter Junior koji je utakmicu završio sa 26 poena (13 u posljednjoj dionici), dok je Marej dodao 18 poena.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Entoni Edvards sa 30 postignutih poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije