Košarka

Jokić predvodio Denver u pobjedi nad Oklahomom

Jokić predvodio Denver u pobjedi nad Oklahomom
Foto: Tanjug/AP | Jokić predvodio Denver u pobjedi nad Oklahomom

Srpski centar Nikola Jokić predvodio je Denver u ubjedljivoj pobjedi nad Oklahomom sa 119:101 postigavši novi dvostruki dvocifreni učinak iako je posljednju četvrtinu proveo van terena.

Na svom terenu je ubjedljivo slavila i Juta protiv Nju Orleansa sa 118:102 u drugoj sinoćnjoj utakmici.

Nikola Jokić je nastavio sjajnu seriju igara i utakmicu završio sa 27 postignutih poena uz 12 skokova i nastavio niz u kome je svaku utakmicu ove sezone završio dabl-dablom.

Jokiću su nedostajale samo četiri asistencije da ostvari šesti ovosezonski tripl-dabl, odnosno 47 u karijeri, ali je zbog ubjedljivog vođstva svog tima odlukom Majkla Melouna poslednju četvrtinu meča odsjedio na klupi.

Drugi predstavnik Srbije, najmlađi košarkaš NBA lige, Aleksej Pokuševski u suparničkoj ekipi nije se upisao u strijelce, zabijleživši četiri skoka i jednu asistenciju za 24 minuta igre.

Oklahoma je na gostovanju dobro počela meč i čak povela, ali onda je tim Denvera predvođen Jokićem preuzeo inicijativu i timskom igrom došao do dvocifrene prednosti poslije koje se nije postavljalo pitanje pobjednika.

U jednom momentu posljednjeg dijela meča imali su prednost od čak 29 poena, a sedmorica domaćih košarkaša duel su završila sa dvocifrenim brojem poena.

Jokića su odlično pratili Monte Moris sa 15 poena, četiri skoka i pet asistencija i Pol Milsep sa 13 poena i 12 uhvaćenih lopti.

U ekipi Oklahome najefikasniji je bio Dort sa 20 postignutih poena.

Na sličan način na svom terenu slavila je i Juta u duelu sa Nju Orleansom sa 118:102 ostvarivši čak šestu pobjedu u nizu u ovoj sezoni.

Do pobjede ih je efikasnošću predvodio Donovan Mičel sa 27 poena uz 7 skokova i četiri asistencije a u suparničkom timu najefikasniji je bio Zajon Vilijamson sa 32 poena, ali to nije mnogo pomoglo njegovom timu. 

Rezultati NBA utakmica:

Denver - Oklahoma 119:101

Juta - Nju Orleans 118:102

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije