Košarka

Jokić sjajan, Denver izjednačio

Jokić sjajan, Denver izjednačio
Foto: Tanjug/AP | Jokić sjajan, Denver izjednačio

Košarkaši Denvera su pobijedili u četvrtoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije protiv Portlanda – 116:112.

Ovim trijumfom ukupan rezultat je izjednačen na 2-2, a Nagetsi su prekinuli niz od dva trijumfa ekipe iz Oregona.

Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Jokić je zabilježio svoj četvrti tripl-dabl u svom prvom pojavljivanju u plej-ofu, utakmicu je završio sa 21 poenom, 12 skokova, po 6 u odbrani i napadu, 11 asistencija, dvije ukradene i tri izgubljene lopte.

Jokić je odigrao 39 minuta, uputio 15 i pogodio 8 šuteva, samo jednom je pokušao da ubaci trojku i u tome je uspio. U finišu meča se požalio na bol u desnoj nozi, na kratko je napustio igru, ali se ubrzo vratio i ostao na parketu do kraja duela.

Epitet ključnog igrača za pobjedu Denvera ide u mirne ruke Džamala Mareja, koji je u dramatičnom finišu realizovao šest uzastopnih slobodnih bacanja, ukupno 11 na cijelom meču.

Plejmejker tima iz Kolorada je utakmicu završio sa 34 poena, 5 skokova i 4 asistencije, za 38 minuta na parketu.

Bek Nagetsa je utakmicu završio sa 11 poena, dok je Geri Heris ostao bez ubačenog šuta van linije 7,24, ali je ipak upisao dvocifreni učinak - 14 poena.

Vrijedi istaći ulogu Malika Bizlija i njegovih 6 poena u veoma važnim momentima.

U timu Portlanda najkonstantniji je bio Si Džej Mekalum (29 poena, 5 skokova), Demijen Lilard je ubacio poen manje, ali je bio u potpunom kontraritmu u drugoj i trećoj četvrtini.

U jednom momentu je povezao četiri promašena šuta za tri poena, a u finišu je imao problema i sa linije za slobodna bacanja. Utjeha mogu da mu budu asistencije (7) i ukradene lopte (2).

Apsolutni "iks-faktor" u redovima domaćeg tima je bio Al-Faruk Aminu - ubacio je 19 poena, pokupio 8 skokova, udario dvije blokade i radio apsolutno sve što je trebalo uraditi na parketu.

Vrijedi istaći eksploziju Seta Karija, koji je najprije povezao tri trojke, ubacio još jednu u posljednjim trenucima prvog poluvremena, ali je u drugom ostao nedorečen i ostao na 16 poena zabilježenih u drugoj četvrtini.

Podbacio je Enes Kanter (5 poena, 10 skokova), a solidan doprinos u finišu meča je imao Rodni Hud (7 poena, 4 skoka, 3 asistencije).

Meč je protekao u velikom broju serija obje ekipe, praktično se igralo u naletima, a utakmica je prelomljena u trećoj dionici, koju je Denver riješio u svoju korist sa 27:14.

Peta utakmica serije je na programu u noći izmeđ utorka i srijede, a domaćin će biti Denver.

Košarkaši Toronta su savladali Filadelfiju sa 101:96 u četvrtoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Istočne konferencije.

Ovim trijumfom franšiza iz Kanade je vratila seriju na početak, ukupan rezultat je 2-2, a u narednom meču Reptorsi će biti domaći tim.

Spektakularnu partiju za pobjedničku ekipu je pružio Kavaj Lenard sa 39 poena, 14 skokova i 5 asistencija.

Vrijedi istaći da je nekadašnji igrač San Antonija ubacio 13 od 20 šuteva iz igre, od toga 5 trojki iz 7 pokušaja.

Najbolje ga je pratio Mark Gasol sa 16 poena, Kajl Lauri je ispunio dato obećanje i popravio utisak u odnosu na prethodni meč (14 poena, 6 skokova, 7 asistencija), dok je Serž Ibaka sa klupe upisao 12 poena uz 9 skokova.

Podbacio je Paskal Sijakam - za nešto manje od 29 minuta ubacio je 9 poena, uz 3 skoka i 2 asistencije.

Na drugoj strani je svoje veče imao Džimi Batler (29 poena, 11 skokova, 4 asistencije), Džej-Džej Redik je upisao 19, a Tobajas Heris 16, uz šut iz igre 7 od 23 i čak 11 promašenih trojki.

Daleko od očekivanog učinka bili su Džoel Embid (11 poena, 8 skokova, 7 asistencija) i Ben Simons (10 poena, 5 skokova, 4 asistencije), dok se Boban Marjanović pojavio samo na trenutak na terenu.

Vrijedi istaći i da je evidentno da Embid ima problema sa povredom.

Cijeli meč je bio gotovo izjednačen, u posljednju četvrtinu se ušlo sa potpunim egalom, ali je Lenard meč prelomio trojkom preko ruke Embida na svega tri sekunde do kraja napada, poslije čega Siksersi nisu uspjeli da uhvate priključak.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije