Košarka

Jokić "školovao" Kingse, Lejkersi "održali lekciju" Dalasu

Jokić "školovao" Kingse, Lejkersi "održali lekciju" Dalasu
Foto: Tanjug/AP | Jokić "školovao" Kingse

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su na svom parketu Sakramento 120:115, a srpski derbi obilježili su Nikola Jokić sa jedne, i Nemanja Bjelica, sa druge strane.

Jokić je upisao 17 poena, uz osam skokova i četiri asistencija, a, promašio je samo jedan šut iz igre, od osam pokušaja, dok je Bjelica bio najbolji u Sakramentu sa 27 poena, šest skokova i dvije asistencije. Bogdan Bogdanović ubacio sedam poena uz pet skokova.

"Joker" je imao posebnu inspiraciju i navijače je nekoliko puta ostavio bez teksta, dok se o njegovim potezima prethodne noći naveliko priča u Sjedinjenim Državama.

Najupečatljiviji potez bio je kada je "zadnjom promjenom" prvo prevario Rišona Holmsa, pa na isti način i Dierona Foksa, "otvorio" sebi prostor za napad ka košu i - pogodio.

Nije to nešto što se ne viđa svake večeri u NBA, ali koliko to često rade centri od 115 kilograma?

 

Tokom većeg dijela susreta viđen je prilično ujednačen meč u kojem su domaći košarkaši uspjeli da se "odlijepe" tek u drugom poluvremenu.

Ipak, na samom kraju Kingsi su uspjeli da se vrate serijom od 10:0, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu jer je tim iz Kolorada uspio da zadrži prednost.

U pobjedničkom timu Vil Barton i Majkl Džej Porter bili su najefikasniji sa 19 poena. Sa druge strane, pored Bjelice, istakli su se Hild sa 20, Holms i Foks dodal isu po 18, dok je Bogdan Bogdanović upisao 7 poena za 27 minuta na parketu.

Lejkersi "održali lekciju" Dalasu

Lejkersi su pobedom nad Dalasom došli na skor 26-7 što je drugi najbolji učinak u čitavoj ligi, a ubjedjlivo najbolji na Zapadu.

Domaćin je vodio tokom skoro čitave utakmice i poslije tri vezana poraza uspjeli su da vežu i drugu pobjedu, a "glavnu" seriju su Lejkersi napravili sredinom druge četvrtine.

Tada su ponovo preuzeli kormilo zahvaljujući igračima Maveriksa koji su izgubili nekoliko lopti i za tren oka je prednost Lejkersa otišla na 47:33 na krilima Dvajta Hauarda.

Već startom trećeg kvartala je prednost Los Anđeles Lejkersa otišla na 17 razlike, kada je na semaforu stajalo 70:53. Porzingis, Dončić i Barea uspjeli su da prekinu seriju Lejkersa i da se makar malo približe.

Lebron je asistencije dijelio kao od šale, Dejvis lako rješavao situacije sa centrima Dalasa, da bi na kraju trijumfovali rezultatom 108:95. Najefikasniji pojedinac bio je Entoni Dejvis sa 23 poena i 9 skokova, Lebron Džejms je imao 13 poena i 13 asistencija.

Luka Dončić je na drugoj strani imao 19 poena uz 7 asistencija i bio najbolji u redovima Dalasa, a ispratili su ga Delon Rajt sa 14, kao i Fini Smit i Barea sa po 12 postignutih poena.

Rezultati NBA mečeva:

Toronto - Oklahoma 97:98

Denver - Sakramento 120:115

Memfis - Šarlot 117:104

Nju Orleans - Hjuston 127:112

Los Anđeles Lejkers - Dalas Maveriks 108:95

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije