Košarka

Jokić srušio Jutu u finišu

Jokić srušio Jutu u finišu
Foto: Tanjug/AP | Jokić srušio Jutu u finišu

Nikola Jokić donio je pobjedu Denveru na gostovanju Juti. Nagetsi su slavili 98:98, a do pobjede su došli u posljednjem minutu meča.

Juta je većim dijelom kontrolisala meč, ali je Denver u nekokoliko navrata uspjevao da stigne zaostatak i povede sa po nekoliko poena razlike, nikada više od četiri.

Izgledalo je u četvrtoj četvrtini kao da Juta kontroliše utakmicu, ali je Denver u posljednjih nekoliko minuta počeo da se primiče da bi pogotkom Nikole Jokića na minut do kraja došao do vođstva 96:95.

Bojan Bogdanović je nakon togao promašio trojku, baš kao i nakon dva pogođena slobodna bacanja kojima je Geri Heris potvrdio pobjedu Denvera. Hrvatski košarkaš olakšao je sreću uz zvuk sirene za produžetak, ali nije pogodio.

Uspeh Denvera u ovom meču dobija dodatno na značaju ako se u obzir uzme činjenica da je duel dobijen sa samo sedam igrača u rosteru, ali i uz podatak da Heris nije imao nijedan pogodak iz igre iz 13 pokušaja. Vlatko Čančar doprinio je sa četiri poena, četiri skoka i jednom blokadom.

Džamal Marej dao je 31 poen i bio je najefikasniji u Denveru, ali je ubjedljivo najbolji bio Nikola Jokić koji je sa 30 poena, 21 skokom i deset asistencija zabilježio novi tripl-dabl. Jokić je iz igre šutirao 14 od 24 i u dva pokušaja nije pogodio trojku. Srpskom centru ovo je 11. tripl-dabl učinak ove sezone.

U Juti je najefikasniji bio Majk Konli sa 21 poenom i osam skokova. Donovan Mičel dodao je 18 uz osam skokova, a po 16 poena su postigli Rudi Gober (koji je imao i 14 skokova) i Bojan Bogdanović koji je dodao po pet skokova i asistencija.

Rezultati by SofaScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije