Košarka

Još jedna Bobijeva epizodna uloga

Još jedna Bobijeva epizodna uloga
Foto: Tanjug/AP | Još jedna Bobijeva epizodna uloga

Košarkaši Filadelfije poraženi su od Orlando Medžika rezultatom 119:98.

Do poluvremena meč je bio "u egalu", a onda je u trećoj četvrtini ekipa Nikole Vučevića napravila ključnu razliku.

Upravo je Vučević bio najbolji igrač Orlanda, a upisao je 28 poena i 11 skokova. Pratio ga je Evan Furnije sa 24 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Džoel Embid sa 20 poena i 10 skokova.

Njegova zamjena, srpski košarkaš Boban Marjanović, odigrao je nešto više od devet minuta i za to vrijeme zabilježio šest poena i šest skokova i još jednom pokazao da mu prija uloga "bekap centra", kao i to da mu nije potrebno mnogo minuta na parketu da bi bio učinkovit.

Ovaj poraz Filadelfije gotovo garantuje Siksersima da neće biti plasirani bolje od treće pozicije na Istoku, dok je četvrtoplasirana Indijana na dva poraza manje.

Ipak, sinoć je NBA na kratko zaćutao od šoka jer je Jusuf Nurkić polomio nogu. Bosanskohercegovački košarkaš odigrao je odličan meč sa 32 ubačena poena, 16 skokova, pet asistencija i četiri blokade, a onda je pred kraj produžetka loše doskočio i zaradio tešku povredu.

Sa terena je iznijet na nosilima, a osim publike koja ga je pozdravila stajaćim ovacijama podršku mu je pružio veliki broj NBA zvijezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije