Košarka

"Još malo pa motaj kablove": KS BiH nema 150.000 KM za odlazak "zmajica" na SP

"Još malo pa motaj kablove": KS BiH nema 150.000 KM za odlazak "zmajica" na SP
Foto: FIBA | "Još malo pa motaj kablove": KS BiH nema 150.000 KM za odlazak "zmajica" na SP

Košarkaškom savezu BiH polako, ali sigurno ističe vrijeme kada je u pitanju rješavanje finansijskih problema, a u novom saopštenju za javnost ističu da postoji velika opasnost da ženska reprezentacija BiH ne ode na Svjetsko prvenstvo. Na ovo saopštenje je reagovao i bh. košarakaš Jusuf Nurkić koji je preko društvenih mreža poslao alarmantnu poruku.

U ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM. Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku "zmajica" na SP u predviđenom terminu, uslijediće kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja, piše na sajtu Saveza.

“Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje. Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo ništa. Ni marke. Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastrofalnim posljedicama”, rekao je Amer Čolan generalni sekretar KSBiH.

Na ovo posljednje saopštenje reagovao je i košarkaš Portlanda Jusuf Nurkić koji bi sa reprezentacijom BiH trebalo da nastupi na Evropskom prvenstvu u septembru, ali i njihov nastup na prvenstvu Starog kontinenta je pod znakom pitanja.

"Još malo pa motaj kablove! Državne reprezentacije!", napisao je Nurkić na društvenim mrežama.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije