Košarka

Jovanović nakon poraza u Zadru: Promašili smo veliki broj zicera

Jovanović nakon poraza u Zadru: Promašili smo veliki broj zicera
Foto: N.N. | Jovanović nakon poraza u Zadru: Promašili smo veliki broj zicera

U premijernoj utakmici 22. kola ABA lige košarkaši Igokee sinoć su poraženi od domaće ekipe Zadra (59:74).

Aleksandrovčani su sada na skoru 11-11, te i dalje drže mjesto koje vode u plej-of. U ovom trenutku imaju dvije pobjede više od Splita koji je prvi ispod plej-of zone.

Zadrani su bili bolji, od početka su kontrolisali dešavanja na terenu i upisali 13. trijumf s kojim su osigurali doigravanje. Kod domaćina su prednjačili Karlo Žganjec (21) i Luka Božić (19). U redovima Aleksandrovčanis u dvocifreni bili Nikola Marić (15) i Goran Filipović (13). 

“Utakmica je bila prava košarkaška, fajterska, čestitam Zadru na zasluženoj pobedi. Znali smo u pripremi utakmice da su jako atipična ekipa koja igra s visokom petorkom, da su protiv mnogih dominantni na low postu. Pokušali smo u kratko vrijeme promeniti odbranu i izvesti ih zone komfora. Mislim da smo u nekim dijelovima uspeli, ali kada Zadar ubaci veliki broj trica, posebice igrači od kojih se to ne očekuje, onda ih je nemoguće pobediti na domaćem terenu. Mislim da smo u napadu odigrali lošije, promašili veliki broj otvorenih šutova i zicera, uz 10 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu to je previše za gostujući teren poput ovog“, rekao je trener Igokee m:tel Vladimir Jovanović. 

U narednom kolu Igokea gostuje u Baru kod ekipe Mornara. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije