Košarka

KK Crvena zvezda: Neki se boje jedinstva srpskih klubova

KK Crvena zvezda: Neki se boje jedinstva srpskih klubova
Foto: KK Crvena zvezda | KK Crvena zvezda: Neki se boje jedinstva srpskih klubova

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda mts saopštio je danas, kako navodi, u cilju vjerodostojnog obavještavanja srpske košarkaške javnosti, da neučestvovanjem svog predstavnika na sastanku radne grupe ABA lige u Zagrebu, klub nije želio da donosi bilo kakve odluke bez predstavnika još jednog srpskog kluba, koji zajedno s Crvenom zvezdom, bez obzira na brojne nesuglasice, čini integralni i važan dio ABA lige u svakom smislu.

"Potvrdu naših tvrdnji o disfunkcionalnosti ABA lige donosi i podatak da predstavnik KK Partizan NIS nije dobio nikakav povratni odgovor u vezi s terminom sastanka, niti je KK Crvena zvezda mts o tome bila obaviještena", navode iz Zvezde.

Kako se ističe, obaviješteni su da su svi učesnici Radne grupe potrdili svoje prisustvo za sastanak 4. decembra 2019. godine u Zagrebu.

"Stičemo utisak da se pojedinci sve očiglednije pribojavaju tako rijetko viđenog jedinstvenog stava srpskih klubova i to u vezi s ključnim pitanjima za dalje funkcionisanje ABA lige. Svojevrsnu potvrdu za to dobili smo i u pojedinim jučerašnjim javnim reakcijama ili prepričavanjima telefonskih razgovora, nakon našeg saopštenja u kome smo jasno upozorili na dešavanja koja neodoljivo podsjećaju na prethodne sezone".

Navode da ono što govori o kampanjskom pristupu i odsustvu vizije za budućnost ABA lige je činjenica da pojedinci ne shvataju promjene i tendencije u evropskoj klupskoj košarci, u kojoj za ligu "korporativno-koalicionog" pristupa neće biti mjesta - jer kao takva sigurno neće ni postojati.

"Posebno nas obeshrabruje činjenica da pojedinci ne shvataju suštinu i veličinu problema, u smislu budućnosti regionalne košarke, a za nas na prvom mjestu interesa srpske košarke."

"Naš interes jeste opstanak prve i druge ABA lige, ali ne po modelu u kome će srpski klubovi biti dekor i meta 'specijalaca' već ono što treba da budu - integralni dio ovih liga, bez kojih ABA lige sigurno ne bi bile ono što jesu, a vjerovatno ne bi ni postojale. Dopalo se to nekome ili ne! Zato KK Crvena zvezda mts ponavlja još jednom, ili će dogovoreni principi na Skupštini ABA lige biti primenjivani, ili ove i (takve) liga ne trebaju nikome - niti nacionalnim ligama regiona, a ponajmanje Evroligi", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije