Košarka

KK Igokea m:tel poražen u Belgiji, odluka u Laktašima

KK Igokea m:tel poražen u Belgiji, odluka u Laktašima
Foto: FIBA | KK Igokea m:tel poražen u Belgiji, odluka u Laktašima

Košarkaši Igokea M:tela sinoć su poraženi u Belgiji od Ostendea u drugom meču plej-ina za plasman u top 16 fazu FIBA Lige šampiona. Rezultat u seriji je 1:1 pa će sutra nakon majstorice u Laktašima pasti odluka koji tim će se plasirati u narednu fazu takmičenja.

Nakon dvije sedmice bez utakmica zbog virusa korona, "igosi" su otputovali u Belgiju, gdje su poraženi 64:85, ali već sutra će dočekati Ostende na svom parketu i pobjedom mogu da izbore plasman u top 16. Već nakon prve četvrtine bilo je jasno da će bh. tim teško do pobjede jer je Ostende imao plus 18, a na poluvremu su vodili 26 razlike. Najbolji u redovima Igokee bili su Markel Starks sa 16 poena i Nikola Tanasković s 11, dok je najefikasniji akter meča bio igrač domaćih Levi Randolf, koji je meč završio s 21 poenom.

"Čestitao bih ekipi Ostendea na pobjedi. Od početka su bili bolja ekipa. Nismo igrali dobro u odbrani od prve minute, što su oni znali da kazne. Na poluvremenu smo shvatili da moramo izaći na teren i dati najbolje od sebe. U drugom poluvremenu smo pokazali karakter, igrali smo bolje u odbrani i tako moramo igrati i u idućem meču", rekao je Darko Talić, košarkaš Igokee, koji je meč završio sa šest poena.

Milutin Latinčić, pomoćni trener, takođe je bio nazadovoljan porazom u Belgiji, ali je ujedno i istakao da ekipa danas mora dati sve od sebe kako bi došla do druge pobjede u seriji i samim tim i plasmana u top 16.

"U toku utakmice smo pokušavali da se vratimo nakon njihove odlične prve četvrtine. Bilo je i dobrih momenata, ali generalno ta prva četvrtina i ulazak u utakmicu su nas stalni držali u minusu, iz kog se nismo mogli vratiti. Utakmicu ćemo što prije zaboraviti i okrenuti se narednoj, koja je u četvrtak, i pokušati odigrati što bolje", rekao je Latinčić.

Dario Đerđa, trener domaćina, pohvalio je svoje igrače nakon ubjedljive pobjede, ali je ipak pozvao na oprez jer je bilo i padova u igri u drugom poluvremenu.

"Treću četvrtinu smo otvorili poprilično loše, ali ipak ni u jednom trenutku nije bilo manje od 16 -17 razlike i to je ono što smo se trudili da zadržimo. Sve u svemu, jako sam srećan zbog pobjede i igre koju smo pokazali", jasan je Đerđa.

Pitanje konačnog pobjednika će biti poznato sutra u Laktašima i taj meč se igra s početkom od 18.30 časova. Dan uoči utakmice, igrači i stručni štab odlučili su da pošalju zajedničku poruku svim ljubiteljima košarke sa željom da tribine budu pune i da zajedničkim snagama dođu do cilja.

“Poštovani ljubitelji košarke,

Naš klub u četvrtak očekuje presudna bitka na evropskoj sceni.

Mi smo spremni da ostavimo srce na terenu, da “grizemo” parket, da se bacamo na glavu za svaku loptu.

Znamo da neće biti lako, ali vjerujemo, svi kao jedan, da možemo napraviti podvig.

Na putu do cilja, treba nam vaša podrška.

Treba nam huk sa tribina.

Treba nam aplauz nakon promašaja, treba nam vjetar u leđa za svaki napad.

Pozivamo vas, poštovani ljubitelji košarke, da dođete u našu kuću, da dođete u dvoranu u Laktašima, da budete naš šesti igrač u pohodu na TOP 16 fazu FIBA Lige šampiona.

Neka vaša podrška bude naša najveća snaga!“ navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Dodajmo i to da je cijena ulaznice pet KM, a za djecu do 12 godina i dame ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije