Košarka

Pratite nas na Google news

KK Partizan: Hitne promjene u KLS na svim nivoima

KK Partizan: Hitne promjene u KLS na svim nivoima
Foto: N.N. | KK Partizan: Hitne promjene u KLS na svim nivoima
Tanjug

BEOGRAD - Košarkaški klub Partizan zatražio je danas hitne promjene na svim nivoima u Kosarkaškoj ligi Srbije (KLS) i poručio da će, uprkos nezadovoljstvu poslije prve utakmice finala protiv Crvene zvezde, nastaviti takmičenje.

"KK Partizan NIS će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega, i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača", navodi se u saopštenju poslije sastanka rukovodstva kluba.

Kako se navodi, Partizan zahtijeva hitne promjene na svim nivoima u KLS.

"Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanijelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svjetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne smije da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca."

Dodaje se da "KLS se više ne smije finansirati isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje TV prava". 

"Košarkaška liga Srbije ne smije biti mjesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosudđuju po nahođenju, za komentare koji se nigdje ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkijerija ne smiju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno", stoji u saopštenju i dodaje se:

"KK Partizan NIS smatra dešavanja u Superligi Srbije veoma štetnim i za samu državu koja u ogromnoj mjeri pomaže sport i bez koje sport u Srbiji ne bi bio održiv, a liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno o sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije