Košarka

KKI Vrbas: Pokazaćemo zube u Španiji

KKI Vrbas: Pokazaćemo zube u Španiji
Foto: N.N. | KKI Vrbas: Pokazaćemo zube u Španiji

Košarkaški klub invalida Vrbas danas kreće u španski Badahos gdje će od 27. aprila učestvovati na završnom turniru Evrolige 3.

Protivnici bh. i regionalnog šampiona su ekipe koje su kako po pitanju igračkog kadra tako i po budžetskoj osnovi u mnogo povoljnijoj pociziji ali ističu Banjalučani ne i po pitanju volje i želje za pobjedom.

Vrbas se u prvom meču u petak sastaje sa švajcarskim Lezegleom de Merinom, potom slijedi okršaj sa turskim Izmirom a onda i okršaj sa italijanskom Santa Lučijom. Ako ove prepreke uspješno prođu slijedne novi okršaji nakon kojih

Na put dug 3.000 kilometara u jednom pravcu igrači i stručni štab Vrbasa otputovali su autobusom jer za avionski prevoz nisu imali dovoljno novca. Uprkos dugom putovanju koje će ostaviti traga na igračima, Banjalučani kažu da su spremni i da se neće osramotiti.

"Idemo da se borimo, cilj nam je da dođemo bar do četvrtog mjesta. Osvojili smo opet NLB ligu a i bh. kruna je na putu pa idemo da sa još jednim dobrim rezultatom zaokružimo ovu izuzetno uspješnu sezonu", kazao je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas i požalio se da nisu pozvani na prijem povoodom Dana grada Banjaluke i dodao:

"Naš klub je ponos Banjaluke i zaslužujemo veću podršku".

Igor Ignjatović kapiten Vrbasa kaže da su svi zdravi i spremni.

"Ne idemo u Španiju da se osramotimo nego da na najbolji način predstavimo naš klub i naš grad. Jedini smo predstavnik BiH, konkurencije je izuzetno jaka ali naš motiv je tim još veći. Idemo da uzmemo neku medalju", kazao je Ignjatović. Vrbas će u Španiji btiu jači za Vladimira Švaku koji je dobio licencu za nastup.

"Prvog rivala koji su praktično reprezentacija švajcarske možemo da dobijemo a onda slijede teži rivali ali pokazaćemo im zube", dodao je Švraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije