Košarka

KKI Vrbas spreman za turnir Evrolige II

KKI Vrbas spreman za turnir Evrolige II
Foto: N.N. | KKI Vrbas spreman za turnir Evrolige II

Košarkaški klub invalida Vrbas i Grad Banjaluka ove godine će biti domaćini kvalifikacionog turnira Evrolige II koji će od 7. do 10. marta biti održan u Sportskoj dvorani "Borik".

Osim Vrbasa za prolaz u narednu fazu evropskog takmičenja boriće se holandski Onli Frends, izraleski Beit Halohem, francuski Lenon i turska Jalova.

Pokrovitelj turnira Evrolige II u Banjaluci je Željka Cvijanović, predsjednica RS a na čelu organizacionog odbora je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Sve je spremno za turnir i zahvaljujemo se predsjednici Cvijanović i gradonačelniku Radojičiću na podršci. Dvorana 'Borik' je uradila sve što je potrebno. Imamo problema sa finansijama ali se nadamo da ćemo to riješiti.  U Banjaluku stiže oko 100 ljudi iz devet zemalja što je što je pozitivna stvar za ovaj grad", rekao je danas Marinko Umičević. predsjednik KKI Vrbas. 

Vrbas je prošle godine uspješno organizovao turnir Evrolige III na kojem je izborio plasman na fajnal-for u Španiju. Ove godine su skočili stpenicu više a kapiten Banjalučana Igor Ignjatović kaže da  je ovo najkvalitetnije takmičenje u kojem će se tamičiti. Osim u Banjaluci, kvaifikacioni turnir Evrolige II igra se i u Utaliji.

"Zaslugama i trudom smo zaslužili mjesto među najboljima. U čitavom sistemu ima 36 klubova, 3.058 klubova se takmiči u Evropi, a mi smo 32. U goste nam stižu ozbiljne i bogate ekipe koje puno ulažu, organizovati nešto ovako nije bilo lako ali smo to uspjeli", dodao je Ignjatović.

Raspored turnira, 8. mart: Vrbas - Onli Frends, Lenon - Beit Halohem, Onli Frends - Jalova, Beit Halohem - Vrbas, Jalova - Lenon, 9. mart: Beit Halohem - Onli Frends, Lenon - Vrbas, Jalova - Beit Halohem, Onli Frends - Lenon, Vrbas – Jalova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije