Košarka

KS BiH se oglasio po pitanju sleketora: Bosnić treba da ostane

KS BiH se oglasio po pitanju sleketora: Bosnić treba da ostane
Foto: FIBA | KS BIH se oglasio po pitanju sleketora: Bosnić treba da ostane

I dok traje neizvjesnot oko raspleta situacije sa selektorom košarkaške reprezentacije BiH Vedranom Bosnićem koji je iznenada podnio ostavku, oglasio se Košarkaški savez BiH navevši da čine sve da zadrže stručnjaka koji je između ostalog sa "zmajevima" ostvario plasman na Eurobasket 2022.

Sve je šokirao Bosnić prošle sedmice najavivši da odlazi a da stvari budu još gore nedugo za njim je isti potez povukao i predsjednik Saveza Mirza Teletović. Ono što je ostalo od vodećeg tijela bh. košarke, kako se naovdi, pookušava da sredi redove jer 27. juna se nastavljaju kvalifikacije za Mundobaske. 

"U svjetlu aktuelnih dešavanja u vezi ostavke selektora muške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH osjeća obavezu podijeliti precizne informacije sa javnosti u našoj zemlji. Ostavka Vedrana Bosnića za UO KS BiH svakako predstavlja iznenađenje, jer nismo bili upoznati s bilo kakvim problemima koje je u medijima selektor iznio i to nakon što je već donio odluku o povlačenju s funkcije šefa stručnog štaba reprezentacije. Više članova Upravnog odbora zatim je kontaktiralo selektora kako bismo saznali razloge njegove odluke te ga privolili na ostanak. Smatramo da je u ovom trenutku ostavka najlošije rješenje za KSBiH, kao i za samu seniorsku reprezentaciju", navodi se u saopštenju kuće bh. košarke i dodaje da konkrente poteze vrijeme ističe:

"Također, s obzirom da je u ponedjeljak krajnji rok prijave igrača i trenera Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), probat ćemo stupiti u kontakt sa selektorom Bosnićem da završi započeti kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sljedeće dvije utakmice, jer je to najbolje rješenje za KS BiH i reprezentaciju. Ukoliko ipak ne uspijemo, UO će naći trenersko rješenje za predstojeće utakmice. U tom slučaju, Vedranu Bosniću se želimo zahvaliti na dosadašnjem radu, angažmanu i uspjehu te mu želimo svu sreću u nastavku njegove trenerske karijere".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije