Košarka

Kako je Đorđević ubijedio Tea da dođe u Bolonju

Kako je Đorđević ubijedio Tea da dođe u Bolonju
Foto: Tanjug/AP arhiva | Kako je Đorđević ubijedio Tea da dođe u Bolonju

Košarkaški trener Aleksandar Đorđević odmorio je glavu, dušu i tijelo od Svjetskog prvenstva, oprostio se od nacionalnog tima i spreman preuzeo Virtus iz Bolonje. Poslije četiri kola, Saletova ekipa je neporažena u prvenstvu Italije, a na parketu je predvode iskusni srpski internacionalci Miloš Teodosić i Stefan Marković.

U razgovoru za “Tutosport” Đorđević je otkrio kako je ubijedio kapitena Srbije da mu se priključi u Bolonji i poslije NBA lige obuče dres Virtusa.

"Rekao sam mu da su velika imena prošla preko tog parketa u Bolonji. Objasnio sam mu šta Bolonja kao košarkaški grad može da mu pruži, kakvi su ovde strast i glad za košarkom. U Virtusu sam proveo dve najlepše godine karijere gledajući iz ugla emocija", rekao je Aleksandar Đorđević.

Novinar je otvorio i temu nad kojom Italija bdi - situacija u kojoj se našao Siniša Mihalović, trener fudbalera Bolonje, sa kojim se Đorđević poznaje iz igračkih beogradskih dana.

"Situacija sa Sinišom vratilame je u vreme od pre nekoliko godina. Moj stariji bratanac, koji sada ima 14 godina i zdrav je, tada je morao da se suoči sa istom mukom. Imao je osam godina kada je otišao na transplantaciju u „Bambin Đesu“ u Rim i celog života ću biti zahvalan profesoru Lokateliju kako nas je primio i tretirao. Način na koji se bori Siniša je izvanredna planetarna poruka. Da se naježiš! I siguran sam da će pobediti na svoj način, sa čeličnom voljom koja se nije videla do sada", rekao je Đorđević, prenose Novosti.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije