Košarka

Kalin Lukas novi plej Zvezde?

Kalin Lukas novi plej Zvezde?
Foto: N.N. | Kalin Lukas novi plej Zvezde?

Kako RSB nezvanično saznaje, Kalin Lukas (30, 185) novi je igrač košarkaškog kluba Crvena zvezda. Američki plejmejker predstavljaće veliko pojačanje pred odlučujuće borbe u ABA ligi i Evroligi.

Iksusni plejmejker u Zvezdu dolazi kao slobodan igrač, a prošlu je proveo u NBA razvojnoj ligi gdje je na 38 utakmica prosječno bilježio 21,8 poena i 5,5 asistencija. Svoju evropsku karijeru započeo je u Olimpijakosu u sezoni 11/12, ali tokom sezone bio je otpušten i prebačen u turski Banvit, gdje je igrao godinu i po dana.

Nakon dvije sezone u Evropi, vratio se u Sjedinjene Države i igrao dvije godine u Ajovi iz razvojne lige, gdje je između ostalog zabilježio i jedan nastup u NBA ligi u dresu Memfisa. Na kraju sezone 2014/15. vratio se u Tursku i odigrao sezonu i po u Ankari, gdje je na 37 utakmica prosječno bilježio 16,2 poena i 4,8 asistencija. Nakon toga imao je i epizodu u Hapoelu iz Jerusalima.

U razvojnoj ligi odigrao je ukupno 150 utakmica na kojima je prosječno upisivao 18,7 poena i 5 asistencija uz procenat šuta za 2 – 47% i za 3 – 40%.

(RSB)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije