Košarka

Kaminski o Partizanu: Bogdan mi je rekao da dođem

Kaminski o Partizanu: Bogdan mi je rekao da dođem
Foto: Facebook/ KK Partizan | Kaminski o dolasku u Partizan: Bogdan mi je rekao da dođem

Novi centar Partizana Frenk Kaminski je u Grčkoj govorio za Jurohups o tome kako mu teče prilagođavanje na novi klub i na novi stil košarke. Između ostalog američki košarkaš je rekao da su Nikola Jokić i Luka Dončić bili u pravu kada su govorili da je teže dati koš u Evropi nego u NBA.

Kaminski je došao u Partizan kao zamjena za Matijasa Lesora. Za sada je izvjesno da će on biti taj koji će morati da popuni Lesorovu obuću u "crno-bijelom" taboru, ali se radi o bitno drugačijem igraču od francuskog centra, piše "Sport klub".

Kaminski je poslije 413 NBA utakmica i sjajnom koledž karijerom prešao u Evropu i još uvek teče njegov period prilagođavanja.

"Prilagođavam se sasvim ok. Lako mi je jer tim čini da mi je lako. Ima igrača koji su ovde nekoliko godina i pomažu mi sa svim pitanjima koje imam. Igra je malo drugačija nego u NBA, ali učim kako vreme ide. Dobro je da su pripreme tako dugačke, ima mnogo utakmica i možeš da shvatiš stvari malo ranije", rekao je Kaminski.

Zatim se osvrnuo na riječi Dončića i Jokića o evropskoj košarci.

"Dončić i Jokić su u pravu. Igra je mnogo napornija fizički, ima razlike i u pravilima. Na primjer defanzivne tri sekunde u reketu i daleko je teže poentirati. Ja takođe pokušavam da idem sa time kako tim igra i da razmišljam na taj način. Međutim košarka je košarka svuda", rekao je Frenk.

Kaže da ne želi da se vraća na povrede koje je doživljavao u prošlosti već da je došao da igra i da uživa u košarci. Kaže da nije imao previše prilike da gleda Evroligu dok je bio u NBA, ali je to radio njegov bivši saigrač Bogdan Bogdanović koji mu je odmah savjetovao da ide u Partizan.

"Bio sam slobodan posljednjih pet ljeta i uvijek je bilo interesa iz Evrope. Kada sam rekao Bogdanu za Partizan odmah mi je rekao da idem. Najbolje mi je pričao o timu, treneru, o svima. Zbog njega sam se dobro osjetio i prihvatio sam ponudu“, zaključio je Kaminski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije